Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κέλετ: Ξένος διαιτητής να' ναι και ό,τι να 'ναι!

Κέλετ: Ξένος διαιτητής να' ναι και ό,τι να 'ναι!
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022 - 15:30

Ομολογία αποτυχίας είναι η επιλογή του ξένου διαιτητή για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο Αγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ κι αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να βρει διαιτητή από την ελίτ κατηγορία της UEFA και όρισε τον Δανό ρέφερι Γιάκομπ Κέλετ ο οποίος ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Σε ένα ακόμη ματς, ο Μπένετ είναι ανίκανος να φέρει διαιτητή από την ελίτ κατηγορία, ενώ ο Κλάτενμπεργκ έφερε αρκετούς. Ακόμη χειρότερα, για τον Μπένετ, είναι ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός υπέβαλαν αίτημα για ελίτ διαιτητή.

Ο Κέλετ την περασμένη εβδομάδα σφύριξε Ναντ-Καραμπάγ 2-1 για το Europa League. Επίσης, έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, ενώ στο παρελθόν έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό. Στις 21 Μαρτίου 2021 σφύριξε Ολυμπιακός-Αρης 1-0 και απέβαλε στο 41' τον Λαλά με ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα. Ακόμη, στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2, στις 3/3/19, ευνόησε τον Παναθηναϊκό και έδειξε ρέφερι χαμηλού επιπέδου.

Κανονικά ο Μπένετ θα έπρεπε να φύγει εξαιτίας των ξένων διαιτητών που φέρνει. Δεν βοηθούν για να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Όμως, τον ανέχονται επειδή οι επιλογές του ανοίγουν τον δρόμο για να σφυρίζουν ντέρμπι οι Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς κτλ.

Ο Μπένετ καταφεύγει σε λύσεις ανάγκης, όπως του Δανού Κέλετ, ενώ ο Κλάτενμπεργκ έφερνε μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής διαιτησίας, όπως ο Γερμανός Μπριχ, ο Ισπανός Λαόθ, οι Ολλανδοί Κάιπερς και Μακέλι. Οι διαιτησίες τους είχαν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους Ελληνες ρέφερι.

Μέχρι τώρα, σε συνολικά εννέα ντέρμπι, ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν έφερε διαιτητή από την ελίτ κατηγορία της Ευρώπης. Ορισε επτά ρέφερι από την πρώτη (που ουσιαστικά είναι δεύτερη τη τάξει) και δυο από τη δεύτερη.

Βγάζει μάτια η απαξίωση των ορισμών των ξένων διαιτητών και όπως φαίνεται έχει την... σφραγίδα Μπένετ. Την ώρα που μέχρι και (αποκαλούμενες) μικρομεσαίες ομάδες ζητούν αλλοδαπούς διαιτητές ο πρόεδρος της ΚΕΔ δείχνει να βρίσκεται σε άλλη χώρα. Εφόσον οι ορισμοί του είναι κατώτεροι των περιστάσεων, το ίδιο θα ισχύει και για τις διαιτησίες που θα κάνουν. Ετσι ονειρεύεται ότι θα επιβάλλει Ελληνες διαιτητές στα ντέρμπι.

Όπως η ΚΕΔ, έτσι και η επιτροπή διαιτησίας της UEFA έχει κατατάξει τους διαιτητές σε κατηγορίες. Αυτοί που ανήκουν στην ελίτ είναι οι μόνοι που ορίζονται σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτοί της πρώτης κατηγορίας μπαίνουν από Europa League και κάτω αλλά και εκεί για τα σημαντικά ματς πάλι από την ελίτ επιστρατεύονται! Οι ελίτ είναι 31 και ο Μπένετ δεν μπορεί να φέρει ούτε έναν.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης