Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέρασε από τη Λιβαδειά ο Θρύλος! ΑΕΚ, ετοιμάσου...

Πέρασε από τη Λιβαδειά ο Θρύλος! ΑΕΚ, ετοιμάσου...
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 06:01

Τη νίκη με 1-0 πήρε ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού, σκορ που τον αδικεί και ταυτόχρονα είναι τιμητικό για τον αντίπαλο. Ο Ανδρούτσος στο 40’ σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με κοντινό σουτ. Πολλές, σπουδαίες, ευκαιρίες έχασε ο Ολυμπιακός ώστε να είχε ένα πιο άνετο βράδυ. Έβαλε και δεύτερο γκολ, αλλά ούτε που ασχολήθηκαν διαιτητής και VAR να ξαναδούν αν πέρασε η γραμμή την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο γήπεδο. Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που μόνο για να παιχτεί ποδόσφαιρο δεν ήταν, κυριάρχησε, έφτασε σε σημείο να έχει πάνω από 75% κατοχή μπάλας και είχε και αρκετές καλές στιγμές να σκοράρει από νωρίς. Στο 2′, ο Μπιέλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χουάνγκ έπιασε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 8’ ο Μάρκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μπιέλ και στο 9’ μπλόκαρε σταθερά το μακρινό σουτ του Βρουσάι. Στο 18′ έγινε μία φάση που σήκωσε πολλή κουβέντα. Για τον κόσμο, γιατί οι διαιτητές ούτε που ασχολήθηκαν. Ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Βινίσιους και φάνηκε να περνάει την γραμμή προτού ο ίδιος την διώξει. Η φάση ούτε που εξετάστηκε, διαιτητής και βοηθός δεν... είδαν κάτι, στο VAR μάλλον δεν τους ένοιαξε κιόλας και έτσι πέρασε η φάση! Στο 38′ ο Μασούρας έκανε το μακρινό σουτ, χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 40’ ο Θανάσης Ανδρούτσος έκανε το 1-0 για τον Θρύλο. Ο Χάμες σέντραρε από αριστερά, ο Μασούρας πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Ανδρούτσο ο οποίος έκανε σούταρε από κοντά και ευστόχησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Το μοναδικό που διαφοροποιήθηκε ελάχιστα είναι ότι ο Λεβαδειακός βγήκε λίγο από την άμυνά του και πέρασε το κέντρο. Μεγάλη επιτυχία. Στο 48′ ο Τζημόπουλος απείλησε με γυριστό, αλλά ο Πασχαλάκη απέκρουσε σε κόρνερ, ήταν σε ετοιμότητα. Στο 51′, ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε την μπαλιά για τον Βρουσάι αλλά ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά, ενώ στο 54′ είχαμε μία εντυπωσιακή φάση. Ο Μασούρας έστρωσε με κεφαλιά στον Χάμες, εκείνος έπιασε το σουτ με το εξωτερικό και ο Μάρκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 59′ ο Μπιέλ έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ που κατέληξε ελάχιστα άουτ και στο 61′ ο Χάμες απείλησε με φάουλ. Ο Μπιέλ απείλησε και στο 67’ αλλά το πλασέ με το δεξί ήταν αδύναμο, ενώ το τελείωμα, με το εξωτερικό, από τον Μπακαμπού, από μαγική μπαλιά του Χάμες στο 82′, έφυγε ελάχιστα άουτ. Και τώρα, η ΑΕΚ...

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (85′ Τσιριγώτης), Βήχος, Βινίσιους, Σκβάρκα (46′ Γιαννιώτας), Πέτρε (46′ Δούμτσιος), Βρακάς, Λιάγκας (39′ Τζημόπουλος), Νίκας, Τσάπρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76′ Άβιλα), Ρέτσος, Ντόη, Βρουσάι, Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Χάμες Ροντρίγκες (83′ Σαμασέκου), Μπιέλ (83′ Φορτούνης), Μασούρας (76′ Μπόουλερ), Ελ Αραμπί (64′ Μπακαμπού).

Διαβάστε επίσης