Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξανασμίγουν Μάνταλος, Νάιμπεργκ

Ξανασμίγουν Μάνταλος, Νάιμπεργκ
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 14:15

Σαν να μην έφτανε που ο αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ δεν μπορεί να βρει διαιτητές της ελίτ κατηγορίας για τα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι χωρίς βοήθεια... κοινού δεν μπορεί να βρει ξένους διαιτητές από μόνος του. Η τουλάχιστον, δεν έχει βρει όλους τους ρέφερι που έχει φέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ούγγρος Μπόγκναρ και ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ, οι οποίοι ορίστηκαν στους αγώνες Αρης-Ολυμπιακός 2-1 και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2, αντίστοιχα, ήρθαν με τη μεσολάβηση του Αυστριακού Στούκχιλκ, ο οποίος είναι μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνος για τον ορισμό των παρατηρητών. Ο Βούλγαρος Καμπάκοφ ήταν λύση ανάγκης και ήρθε για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1, λόγω της ακύρωσης του ορισμού του Σιδηρόπουλου, επειδή έχει μπει αρκετές φορές σε ματς της Σούπερ Λίγκας, συνολικά έξι. Παράλληλα, ο Πορτογάλος Κορέια, για τον αγώνα Αρης-ΑΕΚ 0-2, ορίστηκε με μεσολάβηση του συμπατριώτη του Ζοάο Καπέλα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το VAR, άρα και συνεργάτης του Μπένετ...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν και τις δυσκολίες του Μπένετ. Επειδή κάποτε θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, για αυτό και καλλιεργούν έδαφος για να ορίζονται Ελληνες στα ντέρμπι, παρά τη συμφωνία μεταξύ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Οσον αφορά στον διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ξανασμίγουν το μέλος της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος και ο Σουηδός Γκλεν Νάιμπεργκ, τον οποίο επέλεξαν για το αυριανό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Μάνταλος, Νάιμπεργκ, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωρίστηκαν στο σεμινάριο των νέων διαιτητών της ΟΥΕΦΑ, στην Κύπρο, το 2016. Τότε και ο Μάνταλος ήταν εν ενεργεία ρέφερι και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σύστησε τον Νάιμπεργκ και στους άλλους Ελληνες συναδέλφους του (Αρετόπουλος, Κύζας, Κομίνης, Παπαπέτρου) που επίσης ήταν νέοι διεθνείς και συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Επίσης, αφού σημειώσουμε ότι παραθέτουμε τα γεγονότα με αγωνιστική οπτική, οι Μάνταλος και Νάιμπεργκ, βρέθηκαν ξανά μετά το σεμινάριο. Η ΟΥΕΦΑ τους επέλεξε για το ίδιο τουρνουά εθνικών ομάδων Κ 17 το οποίο έγινε στην Πολωνία και γνωρίστηκαν ακόμη καλύτερη. Λογικά (σ.σ. κάθε απάντηση δεκτή), η γνωριμία τους έπαιξε ρόλο για να έρθει στην Ελλάδα και να σφυρίξει Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Να συμπληρώσουμε ότι ο Μάνταλος συνοδεύει αρκετές φορές τον Μπένετ στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας για να δουν διαιτητές από κοντά. Τελευταίο παράδειγμα ότι, προχθές, πήγαν για να δουν τον Τσαγκαράκη (Χανίων) στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-3.

Διαβάστε επίσης

«Υπερωρίες» για Εμβιλά και Ίνμπομ

«Υπερωρίες» για Εμβιλά και Ίνμπομ

Είναι σημαντικό απόψε η μπάλα να βγαίνει ΣΩΣΤΑ από την περιοχή του Πασχαλάκη. Και οι δύο ποδοσφαιριστές του Θρύλου θα έχουν πολλή δουλειά.