Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον αέρα η ΓΣ της ΕΠΟ λόγω των νόμων!

Στον αέρα η ΓΣ της ΕΠΟ λόγω των νόμων!
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 - 09:39

«Βαράνε νταούλια για βιολιά» με τις προτάσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου που είναι για τα πανηγύρια. Στη συνεδρίαση της ΕΕ, την Τρίτη 29/11, ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του. Δεν υπάρχουν αυτά που κάνει. Όρισε ΓΣ στις 3/2 στη Θεσσαλονίκη, ειδικότερα εγκρίθηκε η εισήγησή του, όμως για να ψηφιστούν οι αλλαγές στο καταστατικό για τους αθλητικούς δικαστές και την Ένωση Διαιτητών πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι!

Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι η σχέση του με την ΕΠΟ και τη λειτουργία της δεν είναι και προς παραδειγματισμό! Τίθεται και το ερώτημα αν είναι και... παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο νεόκοπος πρόεδρος (προεδρεύων για άλλους) της ΕΠΟ αγνοεί βασικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας και είναι η πέμπτη ή έκτη φορά που εξαγγέλλει διάφορες εξελίξεις για να καταλήξει αμέσως μετά να περιγράφει πως αυτές είναι αδύνατο να υλοποιηθούν… επειδή προσκρούουν στον νόμο!!!

Έκτακτη Γενική Καταστατική Συνέλευση της ΕΠΟ εισηγήθηκε, στη συνεδρίαση της Τρίτης 29/11, για τις 3 Φεβρουαρίου, με θέματα μεταξύ άλλων την αλλαγή των διατάξεων του καταστατικού για την εκπροσώπηση των διαιτητών, για την κλήρωση των δικαστών που θα συγκροτούν τα δικαστικά, τα δικαιοδοτικά και τα διαιτητικά όργανα της ΕΠΟ ( περιλαμβανομένου του Διαιτητικού Δικαστηρίου), όπως ,επίσης, και την συντόμευση του χρόνου εκδικάσεων και έκδοσης των αποφάσεων των οργάνων αυτών.

Θριαμβευτικό το ύφος, επιλογή για έδρα της συνέλευσης η Θεσσαλονίκη, οι προτάσεις του προέδρου ευκρινώς κατατεθειμένες, όλα καλώς καμωμένα και εξυγιαντικά.

Και πάνω που ανέλυσε τις φιλόδοξες προτάσεις του και παρουσίασε το σχέδιο μιας ΕΠΟ τα δικαστικά όργανα της οποίας θα είναι, στην ουσία, «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», η συμμετοχή τους στα όργανα αυτά δεν θα αποφασίζεται από τους προϊσταμένους των πρωτοδικείων ή των Εφετείων με τη διαδικασία που τώρα προβλέπεται «αλλά εκλέγονται από το σύνολο των δικαστών», ανακάλυψε πως «όλα αυτά για να γίνουν χρειάζεται να αλλάξει ο νόμος, αν δεν γίνει αυτή η αλλαγή δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε κόντρα στο νόμο, άρα θα παρακαλέσουμε την πολιτεία μέχρι τη Συνέλευση να έχει αλλάξει το νόμο για να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε το καταστατικό μας»!!!.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο η ΕΠΟ θα υποδείξει στις διοικήσεις του πρωτοδικείου και του εφετείου Αθηνών πως θα διοικούν τα δικαστήρια, πως θα επιλέγουν τους δικαστικούς που διορίζουν, χωρίς καν να μπει στον κόπο να διευκρινίσει πως η πλήρης διαθεσιμότητα του συνόλου των δικαστών για τις συνθέσεις των τακτικών δικαστηρίων δεν έχει καμία σχέση με τη διαθεσιμότητα τους για την ΕΠΟ, από τα δικαστήρια δεν μπορούν να παραιτηθούν, από την ΕΠΟ παραιτούνται όποια ώρα θέλουν χωρίς καμία επίπτωση!

Το ίδιο συμβαίνει και με την επίσπευση έκδοσης των αποφάσεων, ότι και να λέει η ΕΠΟ οι τακτικοί δικαστές δεν ποδηγετούνται και βεβαίως κανένας δεν μπορεί να τους απειλεί με διατάξεις ενός καταστατικού ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, όταν αυτοί είναι διορισμένοι με βάση το νόμο.

Και πάνω που είχε πάρει φόρα κι ετοίμαζε και νέα Ένωση Διαιτητών μόνο με εν ενεργεία διαιτητές ως μέλη της (άρα και ως διοίκηση, λέγε με Σιδηρόπουλο), επειδή «αυτό θέλει η UEFA» ανακάλυψε πως και στην περίπτωση αυτή « ο νόμος άλλα υποστηρίζει και απαγορεύει σε εν ενεργεία διαιτητές να είναι εγγεγραμμένοι σε ένωση, να ψηφίζουν και να εκλέγουν εκπροσώπους στην ΕΠΟ».

Οπότε, ανέκρουσε και πάλι πρύμναν και ξεκαθάρισε πως «αν δεν αλλάξει ο νόμος θα μιλήσουμε με την UEFA και θα δούμε τι θα κάνουμε», ενώ ξέρει πολύ καλά πως η διάταξη του αθλητικού νόμου δεν μπορεί να καταργηθεί, αντίκειται μια τέτοια εξέλιξη στην ελληνική έννομη αθλητική τάξη, άρα η συνέλευση και για το θέμα αυτό είναι αι χωρίς κανένα νόημα, αν η πολιτεία δεν στέρξει να τροποποιήσει το άρθρο του ν. 2725/1999.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης