Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Super League συζητά για τα «χαράτσια» της ΕΠΟ

Η Super League συζητά για τα «χαράτσια» της ΕΠΟ
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 - 17:23

«Οι σχέσεις με την ΕΠΟ» είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το ΔΣ της Super League την προσεχή Πέμπτη (8/12). Ειδικότερα θα συζητηθεί η θέση της διοργανώτριας σχετικά με την πρόταση τροποποίησης, στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 3/2, για το άρθρο 66 του καταστατικού της που αφορά στα έσοδα από τα «χαράτσια» προς τη διοργανώτρια, με την ομοσπονδία να ψάχνει τρόπο να αναπληρώσει το χαμένο 4 % από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ. Επίσης, η ΕΠΟ ζητεί από τις ΠΑΕ χρήματα από τις συμβάσεις για την προβολή χορηγών κλπ με τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα και θα συζητηθεί και η θέση του συνεταιρισμού σε αυτό το θέμα.

Στην ημερήσια διάταξη υπάρχει θέμα «κεντρική χορηγία του συνεταιρισμού», οπότε αναμένονται εξελίξεις. Επίσης, οι ΠΑΕ θα ενημερωθούν και για την πρόσφατη συνάντηση της διοργανώτριας με το υπουργό οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο σχετικά με τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος. Ακόμη, θα βγει και το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου.

Αναλυτικά:

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Ορισμός αγώνων β' γύρου κανονικής περιόδου πρωταθλήματος ανδρών Super League 1 (14η-20η αγωνιστική).

2/ Ενημέρωση περί της οικονομικής ενίσχυσης των ΠΑΕ εκ προσόδων από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

3/ Κεντρική χορηγία του συνεταιρισμού.

4/ Σχέσεις με την Ε.Π.Ο: (α) η έκτακτη καταστατική Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. της 3ης Φεβρουαρίου 2023 και η θέση του συνεταιρισμού περί της τροποποίησης του άρθρου 66 του καταστατικού της τελευταίας και (β) η θέση του συνεταιρισμού επί του από 15/11/2022 εγγράφου της Ε.Π.Ο. προς συγκεκριμένες ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού αναφορικά με την κοινοποίηση συμβάσεων για την προβολή χορηγών κλπ με τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα.

5/ Σύναψη συμβιβασμού με πρώην εργαζόμενο του συνεταιρισμού.

6/ Διάφορα.

Διαβάστε επίσης