Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ στο... στόχαστρο της Super League

Η ΕΠΟ στο... στόχαστρο της Super League
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 - 21:40

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για να κόψει η Super League τον βήχα της ΕΠΟ. Στο ΔΣ της διοργανώτριας, το οποίο έγινε με τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε η ομόφωνη αντίδραση της Λίγκας απέναντι στις οικονομικές απαιτήσεις της ομοσπονδίας και απέναντι στον τρόπο που παίρνει διάφορες αποφάσεις.

Γίνεται αντιληπτό ότι το κλίμα στις τάξεις των ΠΑΕ είναι βαρύ για την ΕΠΟ και αιτία αποτελεί ότι εισπράττει τρελά ποσά από το ποδόσφαιρο τα οποία δεν πιάνουν τόπο και αυτά τα χρήματα «επενδύονται», κυρίως, σε μισθούς-μαμούθ για τα στελέχη της. Σα να μην έφτανε αυτό προέκυψαν και τα χρήματα-μαμούθ που ζητεί για ξένους διαιτητές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αρη που ζήτησε 43.000 ευρώ για δυο ντέρμπι, ενώ ίδιες απαιτήσεις έχει και απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που φιλοξένησαν ντέρμπι με ξένους διαιτητές. Εμφανής η προσπάθεια να αποτρέψει τις ομάδες να ζητούν αλλοδαπούς ρέφερι.

Στη Σούπερ Λίγκα υπάρχει δυσαρέσκεια και για τον τρόπο που η ΕΠΟ παίρνει τις αποφάσεις της. Ακόμη και για οικονομικά θέματα δεν φροντίζει να δώσει διευκρινήσεις, ούτε υπάρχει διαφάνεια σε αυτά. Χώρια που έχει πάρει αποφάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης