Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρτι Θρύλου και Μαρσέλο στο κάστρο! (video)

Πάρτι Θρύλου και Μαρσέλο στο κάστρο! (video)
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 - 21:29

Καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο του παιχνίδι μετά τη διακοπή και νίκησε 4-1 τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Βραδιά Μαρσέλο ήταν η σημερινή, μιας και πέτυχε δύο υπέροχα τέρματα! Ο Μπιέλ στο 7’, ο Μαρσέλο με γκολάρες στο 50’ και στο 65’ και ο Ελ Αραμπί στο 63’ πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου. Είχε ισοφαρίσει ο Ατρόμητος στο 11’ με Κιάρτανσον. Είχε προβλήματα, αμυντικά, ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έκανε τη διαφορά.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι άνοιξε πολύ από την αρχή. Με τον Ολυμπιακό να παίζει με 4-2-3-1 και τον Μαρσέλο βασικό για πρώτη φορά. Βέβαια, ο πρωταθλητής Ελλάδας παρουσίασε δύο πρόσωπα σε αυτό το διάστημα: Ένα που ήταν πολύ καλός επιθετικά και άλλο ένα που είχε πολλά κενά πίσω, ειδικά αριστερά! Στο 2’ ο Φορτούνης έχασε μεγάλη ευκαιρία με ατομική ενέργεια και πλασέ, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Ρομπάιγ, ο οποίος σχεδόν σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει στο 4’! Στο 7’ ήρθε το 1-0 με την κάθετη του Εμβιλά και το σουτ του Μπιέλ. Ωραίο τελείωμα από τον Ισπανό. Όμως, στο 11’ ήρθε το 1-1: Φάουλ του Ρομπάιγ, κεφαλιά του αμαρκάριστου Κιάρτανσον και γκολ για τον Ατρόμητο! Στο 21’ ο Φορτούνης απείλησε με ένα αδύναμο σουτ με το αριστερό, όπως και στο 24’ ο Μπακαμπού με κεφαλιά που πρώτα κόντραρε. Στο 30’ ο Τζολάκης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Ρομπάιγ από κοντά, ενώ στο 35’ ο Φορτούνης σέντραρε ιδανικά και ο Μπακαμπού αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά. Στο 42’ χάθηκε και νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπακαμπού να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει πολλά, μιας και η μπάλα σηκώθηκε πολύ από τον Βρουσάι. Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη στιγμή για τον Ατρόμητο στην κόντρα, στο 45+1’, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε σωτήρια το σκαφτό πλασέ του Ρομπάιγ.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Μίτσελ έκανε μία αλλαγή, βάζοντας τον Γκάρι Ροντρίγκες αντί του Αγκιμπού Καμαρά που δεν έδειξε κάτι. Και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, όπως το πρώτο. Και τι γκολ. ΓΚΟΛΑΡΑ! Το πρώτο του Μαρσέλο ήταν φοβερό, φανταστικό! Ο Βραζιλιάνος έγινε αποδέκτης της μπάλας, συνέκλινε προς τα μέσα και έπιασε ένα φανταστικό σουτ με το δεξί, στέλνοντάς την στο αριστερό παραθυράκι του Γιαννιώτη για το 2-1 στο 50’! Έπεσε στη γωνία του ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αλλά δεν πιανόταν αυτό! Ασύλληπτο! Στο 54’ ο Ολυμπιακός σκόραρε και πάλι, με τον Μπακαμπού, από το γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Γκάρι στην αρχή της φάσης. Αυτό που δεν μέτρησε εδώ, μπήκε στο 63’: Ο Ελ Αραμπί, ελάχιστα μετά την είσοδό του, έγινε αποδέκτης της μπάλας από το σουτ του Φορτούνη και την κόντρα στα σώματα και με βολέ στην κίνηση «έγραψε» το 3-1. Στο 65’ έγινε και το 4-1, με τον Μαρσέλο να πετυχαίνει νέα γκολάρα! Έκανε κοντρόλ, έπιασε το βολέ από κοντά και νίκησε ξανά τον Γιαννιώτη, για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα! Στο 69’ ο Μπιέλ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ μετά το σουτ που έπιασε. Στο 82’ ο Ατρόμητος απείλησε με την κοντινή κεφαλιά του Ντε Μποκ, ενώ ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση στο 89’ στο σουτ του Χάμες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Ντόι, Ρέτσος, Μαρσέλο (69’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (61’ Σαμασέκου), Αγκιμπού Καμαρά (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (71’ Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ, Μπακαμπού (60’ Ελ Αραμπί).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Κουέν, Φρίντζονσον, Ροτάριου, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

Διαβάστε επίσης