Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βατσλίκ σχολίασε τα πέναλτι του Mundial!

Ο Βατσλίκ σχολίασε τα πέναλτι του Mundial!
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 - 16:14

Με δηλώσεις του στο «isport, ο Τόμας Βατσλίκ μίλησε για τις εκτελέσεις πέναλτι στο Mundial του Κατάρ 2022. Ο Τσέχος γκολκίπερ του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Λένε, ότι δεν μπορείς να πιάσεις πέναλτι, μπορείς να το κλωτσήσεις μόνο… χαζά. Κατά τη γνώμη μου, το Mundial έδειξε ότι αυτό δεν ισχύει πλέον. Ο Λιονέλ Μέσι σούταρε καλά στο ματς με την Πολωνία, αλλά ο τερματοφύλακας Σέζνι απέκρουσε έξοχα το σουτ. Κατάφερε να σηκώσει γρήγορα το χέρι του εκεί και ήταν μια εξαιρετική απόκρουση. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες στο πρώτο πέναλτι στα σουτ με την Ολλανδία; Το ίδιο! Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πλάσαρε ωραία την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν την άφησε να πάει στα δίχτυα. Για αυτό, δεν θεωρώ ότι το πέναλτι μόνο βλακωδώς μπορεί να το σουτάρει κάποιος, δεν ισχύει. Μπορεί να αποκρούσεις ακόμα και πέναλτι με καλά χτυπήματα κι ας δυσκολεύουν συνεχώς εμάς τους τερματοφύλακες οι συνθήκες και αντίθετα ευκολότερες για τους σουτέρ. Παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι μας! Τι εννοώ με αυτό; Τώρα δεν επιτρέπεται να μετακινήσουμε τα πόδια μας από τη γραμμή του τέρματος πριν από το πέναλτι. Και όταν συμβεί, το αποκαλύπτει αμέσως το βίντεο και επαναλαμβάνεται το πέναλτι. Ακόμα κι αν είμαστε εκτός γραμμής κατά μόλις ένα εκατοστό. Είναι σωστό. Αλλά το ίδιο μέτρο πρέπει να ισχύει και για τους σουτέρ. Και αυτό δεν συμβαίνει».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Προβληματικό δίδυμο

Προβληματικό δίδυμο

Περράκης και Παπαδόπουλος, διαιτητής και VAR στον αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, ήταν μαζί και στο παιχνίδι Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1.