Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διεθνείς στα αζήτητα και με τη «σφραγίδα» της ΟΥΕΦΑ

Διεθνείς στα αζήτητα και με τη «σφραγίδα» της ΟΥΕΦΑ
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023 - 16:13

Για μια ακόμη σεζόν πιστοποιήθηκε το χαμηλό επίπεδο των διεθνών διαιτητών. Κανείς δεν ανέβηκε κατηγορία, όλοι παραμένουν στη δεύτερη, πλην του Σιδηρόπουλου που είναι τυπικά στην ελίτ, επειδή η ΟΥΕΦΑ δεν υποβιβάζει διαιτητές. Απλώς, αυτό γίνεται μέσω των ορισμών, με το να τους βάζει σε αγώνες ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ή του Κόνφερενς Λιγκ, όπως έκανε με τον 43χρονο διαιτητή.

Ο Παπαπέτρου είναι αυτός που περίμενε να ανέβει κατηγορία, όμως δεν πέτυχε τον στόχο του και παρέμεινε στη δεύτερη (τελευταία τη τάξει), όπου είναι και οι Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Μανούχος, Φωτιάς, Κουμπαράκης. Η ΚΕΔ δεν άλλαξε τον πίνακα των διεθνών που σφυρίζουν στο χορτάρι.

Απλά, πήραν δυο θέσεις για το VAR. Ετσι, στους Διαμαντόπουλο, Ευαγγέλου προστέθηκαν οι Μανούχος, Ζαμπαλάς. Όμως είναι δώρον άδωρον επειδή δεν υπάρχουν Ελληνες διεθνείς, πλην Σιδηρόπουλου, που να διαιτητεύουν ευρωπαϊκά ματς όπου χρειάζονται ρέφερι για το VAR.

Νέα διεθνής διαιτήτρια στις γυναίκες είναι η Πίγγιου (Θεσπρωτίας) και νέα διεθνής βοηθός η Παπαδοπούλου (Μακεδονίας). Δεν έμεινε κάποια εκτός καθώς πρόκειται για επιπλέον θέσεις. Ο Μανούρας (Δυτικής Αττικής) είναι νέος διεθνής στο μπιτς σόκερ.

Το… τρελό της ανακοίνωσης των διεθνών είναι ότι η ΚΕΔ παρουσίαζε τους Παπαπέτρου, Παπαδόπουλο κτλ, σα να ανέβηκαν στη δεύτερη κατηγορία. Δεν ξέρουν ότι η τρίτη κατηγορία έχει καταργηθεί από πέρσι;

Αφωνία για το σκάνδαλο

Εχουμε γράψει ότι αποτελεί σκάνδαλο ο τρόπος που δηλώθηκαν οι διεθνείς στην ΦΙΦΑ. Δεν τηρήθηκε ο κανονισμός! Πριν την αποστολή της λίστας στην ΦΙΦΑ έπρεπε οι πίνακες να υποβληθούν στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ακολούθως να κοινοποιηθούν στην ΕΕ, ενώ δεν υπήρξε και η προβλεπόμενη αιτιολογημένη πρόταση. Η ΕΠΟ δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικό με την προαναφερόμενη διαδικασία! Η δε ΚΕΔ σφυρίζει αδιάφορα!

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης