Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βόλος, το θρυλικό ταξίδι στα Τρίκαλα το 1966 και το... «Υπάρχει συσπείρωση, πίστη και δύναμη»!

Ο Βόλος, το θρυλικό ταξίδι στα Τρίκαλα το 1966 και το... «Υπάρχει συσπείρωση, πίστη και δύναμη»!
Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023 - 23:35

Το μήνυμά του για τη δυναμική παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό έστειλε ο Νίκος Γαβαλάς με αναδρομή στο θρυλικό ταξίδι στα Τρίκαλα το 1966. Έκανε λόγο για συσπείρωση και για πίστη στον κόσμο. Δείτε:

«Η συσπείρωση στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στον αγώνα του Βόλου. Εκεί όπου συνέρρευσαν χιλιάδες οπαδοί μας για να δώσουν ώθηση και να προσφέρουν στήριξη στην αγαπημένη μας ομάδα.

Διαχρονικά, ο Ολυμπιακός βρίσκει ενέργεια από τον κόσμο του. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ εκείνη την εκδρομή στα Τρίκαλα, στις 12 Ιουνίου του 1966. Τότε, που ήταν μονόδρομος η νίκη για να φθάσει ο Ολυμπιακός πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο πρωτάθλημά του, μετά από εκείνο του 1959. Έγινε, λοιπόν, η μεγαλύτερη μετακίνηση στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, καθώς περισσότεροι από 20.000 ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά στου Μπούκοβι την ομαδάρα.

Οι εικόνες από εκείνο το ζεστό κυριακάτικο απομεσήμερο του Ιουνίου του 1966 ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό. Ειδικά, οι φωτογραφίες από τις όχθες του ποταμού Ληθαίου, όπου το προηγούμενο βράδυ διανυκτέρευσαν εκεί εκατοντάδες φίλαθλοι, αφού τα ξενοδοχεία της πόλης ήταν αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες των χιλιάδων εκδρομέων.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-0 στα Τρίκαλα. Μία αγωνιστική αργότερα επικράτησε του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη και επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 7 χρόνια.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στη νεότερη ιστορία του Ολυμπιακού, που αναδεικνύουν ακριβώς αυτό: τη στενή σχέση του κόσμου με την ομάδα μας. Πιο έντονα δε τις περιόδους εκείνες κατά τις οποίες βρίσκεται μακριά από την κορυφή. Το ταξίδι των χιλιάδων εκδρομέων στο Βόλο, συνειρμικά μου έφερε στο μυαλό το ματς των Τρικάλων.

Τι αποδεικνύει η μαζική παρουσία τους στη Μαγνησία; Πως πάνω από όλα υπάρχει πίστη, θέληση και δύναμη. Είναι η κινητήριος δύναμη, που σε συνδυασμό με τις αρετές του προπονητή και το ταλέντο των παικτών μας, δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα να παλέψει μέχρι τέλους».

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί η ΑΕΚ

Σκάνδαλο αν δεν τιμωρηθεί η ΑΕΚ

Είχαμε καθυστερημένη έναρξη αγώνα με τον Παναθηναϊκό, διακοπές, τραυματισμό του Μπρινιόλι και εισβολή οπαδών στο τέλος. Όπως και επεισόδια οπαδών-αστυνομίας τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.