Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι συγκρούσεις Φιλιππούση με Μπαλτάκο και Μ.Γκαγκάτση δείχνουν την ανωμαλία

Οι συγκρούσεις Φιλιππούση με Μπαλτάκο και Μ.Γκαγκάτση δείχνουν την ανωμαλία
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 23:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μέσω της επιστολής-καταπέλτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζητεί την παραίτηση των Μπαλτάκου-Φιλιππούση ή την παύση τους με απόφαση των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και παράλληλα την τοποθέτηση διοικούσας επιτροπής. Από την συνεδρίαση (17/1) της ΕΕ της ΕΠΟ διέρρευσαν διάλογοι από την οποία προκύπτουν μετωπικές Μπαλτάκου-Φιλιππούση και Μ.Γκαγκάτση-Φιλιππούση που δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανονικότητα στην ΕΠΟ.

Όλα αυτά δικαιώνουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας καθώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οσον αφορά στις καταγγελίες του προέδρου της Σούπερ Λίγκας και του Ολυμπιακού όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Όμως, το θέμα μας είναι οι μετωπικές και όλοι μέχρι και οι ίδιοι παραδέχονται καταστατικές παραβάσεις και ότι έχουν κάνει «κουρελόχαρτο» το καταστατικό. Η αν προτιμάτε ο πόλεμος που δείχνει ότι τα πράγματα είναι εκτός ορίων, άρα ένας ακόμη λόγος για διοικούσα. Στο Πάρκο Γουδή θα μείνει ή ο Μπαλτάκος ή ο Φιλιππούσης. Ανοιξαν και παράθυρο για καταγγελίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ουσιαστικά, ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και να δούμε τι θα συμβεί. Αποκλείεται να μην υπάρξουν εξελίξεις. Δεν μπορεί να αποκλειστεί εμπλοκή της δικαιοσύνης ή των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ.

Το πρώτο μέτωπο στην ΕΠΟ είχε σχέση με την δικαστική δικαίωση του πρώην αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή κ. Κολιολιού:

Μπαλτάκος: «Έγινε έφεση την επομένη της απόφασης από δικηγόρο που δεν είναι στην ΕΠΟ. Ποιος του έδωσε πληρεξουσιότητα, ποιος δίνει εντολές χωρίς η ΕΕ να γνωρίζει. Αν χαθεί η υπόθεση θα πρέπει να λογοδοτήσουμε».

Αλεξίου: «Η δικαστική απόφαση έχει πρωτοφανή λάθη».

Γκαγκάτσης: «Κανείς δεν ήξερε αν η σύμβαση του Κολιολιού λήγει ή όχι. Επρεπε να αναφερθούν ονόματα. Δεν θα φορτωθούμε στην πλάτη μας 200.000 ευρώ.

Φιλιππούσης: «Η ΕΕ ήξερε τι ψήφιζε, ο Κολιολιός ήταν δήθεν αναπληρωτής Οικονομικός διευθυντής, πληρώνονταν με 8.500 ευρώ το μήνα ενώ δεν υπήρχε η θέση του στο οργανόγραμμα. Ολα έγιναν νόμιμα, εκτός αν εννοείτε ότι ο Ζαγοράκης παρανόμησε. Από τη στιγμή που εγώ και ο Ζαγοράκης συμφωνούμε, η ΕΕ ήξερε. Ο Κολιολιός αρνήθηκε να υπογράψει σύμβαση ορισμένου χρόνου, τον πληρώσαμε τον Μάϊο και τον Ιούνιο και δεν του ανανεώσαμε τη σύμβαση. Με την παρέμβαση άλλων τμημάτων, επειδή επέμενε ότι είναι αορίστου χρόνου κι για να μην πάμε στα δικαστήρια, του δόθηκε η αποζημίωση».

Γκαγκάτσης: «Δεν έχω δει πιο κατάφωρη παραβίαση καταστατικού, πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του Κολιολιού στην απόφαση. Η επιστολή που κάνατε θα πάει στα αρμόδια όργανα όπως και η απόλυση Κολιολιού. Με ποια απόφαση ανατέθηκε η υπόθεση στον κύριο Κατσαούνη;»

Φιλιππούσης: «Του έχουν ανατεθεί και άλλες υποθέσεις, δεν υπάρχει απόφαση για τον διορισμό».

Γκαγκάτσης: «Είναι παράνομη οποιαδήποτε ανάθεση εργασίας σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς απόφαση ΕΕ. Ποιος το έκανε;»

Φιλιππούσης: «Κύριε Μπάρτζη ποιός επικοινώνησε με τον Κατσαούνη;»

Μπάρτζης: «Κατόπιν εντολής σας, εγώ».

Φιλιππούσης: «Από το καταστατικό έχω δικαίωμα να καθοδηγώ τις υπηρεσίες».

Γκαγκάτσης: «Ποιος έδωσε εντολή για να ασκηθεί έφεση; Παραβιάζεται κατάφορα το καταστατικό. Η υπόθεση θα πάει στη Δεοντολογίας».

Μπαλτάκος: «Διορίσατε δικηγόρο και κάνατε έφεση χωρίς απόφαση του συμβουλίου; Είστε σοβαροί; Αν ο Κολιολιός μάθει ότι δεν υπάρχει πληρεξουσιότητα, θα κερδίσει και την έφεση».

Φιλιππούσης: «Παραιτηθείτε από την έφεση για να γελάσουμε. Μας απειλείτε με την Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν θέλετε να πάτε σε έφεση; Δικά σας είναι τα λεφτά».

Γκαγκάτσης σε Μπάρτζη: «Συστεγάζεστε με τον κύριο Κατσαουνη;»

Μπάρτζης: «Ναι, ο πρόεδρος είναι ενήμερος».

Γκαγκάτσης: «Δώσατε υπόθεση σε αυτόν με τον οποίο συστεγάζεστε; Αντικαταστατικά ανατέθηκε η υπόθεση στον κύριο Κατσαούνη, να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να διερευνήσει ευθύνες εμπλεκόμενων προσώπων».

Φιλιππούσης: «Με βάση το άρθρο 55 άσκησα τη στοιχειώδη υποχρέωση μου προς την ΕΠΟ και κατέθεσα έφεση».

Γκαγκάτσης: «Έχετε κάνει το καταστατικό κουρελόχαρτο».

Μπαλτάκος: «Προτείνω άμεση επαναπρόσληψη και διαπραγμάτευση για να μειωθεί ο μισθός και το ποσό που του έχει επιδικαστεί. Κύριε Μπάρτζη θέλετε να κάνετε εκδικητική καταγγελία, τα λέτε σε μένα που είμαι 40 χρόνια δικηγόρος και ξέρω. Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτά που λέτε. Γιατί κάνατε συμβιβασμό με την Γουλέ, και όχι με τον Κολιολιό; Κάνατε συμβιβασμό με κάποιο που δεν είχε κερδίσει αγωγή και δεν κάνατε με κάποιο που είχε κερδίσει; Τρελαίνομαι με αυτά που ακούω. Ακούω ότι τα βρήκα με τον Μαρινάκη, γιατί να μην τα βρω. Δεν τα έχω βρει και φάνηκε από την επιστολή που έστειλε αλλά όπως ένας πρωθυπουργός όταν εκλέγετε τοι ίδιο βράδυ λέει ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων έτσι πρέπει να είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ».

Ψηφοφορία θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ.

Υπήρξε και κόντρα Γκαγκάτση, Φιλιππούση για την υπόθεση των δελτίων της Επισκοπής:

Γκαγκάτσης: «Έχουμε αλλοίωση πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2. Και αυτή η υπόθεση πρέπει να πάει στη Δεοντολογίας. Στο τέλος Οκτωβρίου έπρεπε να υπάρξει βεβαίωση μη οφειλής από το λογιστήριο. Ρωτάω τον Φιλιππούση, και τον Μπάρτζη αν γνώριζαν το θέμα».

Φιλιππούσης, Μπάρτζης: «Δεν το ξέραμε».

Γκαγκάτσης: «Είστε προϊστάμενος και υπεύθυνος διοικητικών υπηρεσιών, δεν είστε a la cart. Αφού λέτε ότι δεν ξέρατε έχω ένα ραβασάκι για εσάς. Θυμάστε κύριε πρόεδρε την ταινία «Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια». Υπάρχει ένα mail από το οποίο αποδεικνύεται ότι οι δύο γνώριζαν και λένε ψέματα. Η θα αποφασίσει η ΕΕ να το παραπέμψει στη Δεοντολογίας ή θα το πάω εγώ».

Φιλιππούσης: «Αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα, δεν είμαι υπεύθυνος ούτε για να εκδίδω ούτε για να ανακαλώ. Έπεσαν οι μάσκες. Δεν μας είπατε ότι το mail αυτό κοινοποιήθηκε στον Διακοφώτη, στον Γεωργιόπουλος και στον Κορκόδειλο. Θα τους πάτε και αυτούς στη Δεοντολογίας; Δεν φταίνε αυτοί και φταίω εγώ και ο Μπάρτζης;»

Γκαγκάτσης: «Οι μάσκες θα μείνουν εκεί που είναι τώρα και θα πάει το θέμα στη Δεοντολογίας. Έμαθα μάλιστα ότι πήγατε στο Ρέθυμνο και λέγατε ότι εσείς το καλύψατε κι εγώ το ανακίνησα. Μπορεί να μη φταίτε εσείς αλλά κάποιος φταίει».

Μπαλτάκος: «Επειδή το θέμα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, θα παρθεί απόφαση μόνο αν υπάρξει ομοφωνία. Στην πρώτη αρνητική ψήφο, η ψηφοφορία θα σταματήσει».

Μετά το «ναι» του Δημητρίου, ο Τζαφέρης ψήφισε «όχι» και η ψηφοφορία σταμάτησε.

Διαβάστε επίσης