Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξυπνάτε και παραιτηθείτε όλοι από την ΕΠΟ: Δεν έχει πάτο το βαρέλι της παρακμής στο πάρκο Γουδή

Ξυπνάτε και παραιτηθείτε όλοι από την ΕΠΟ: Δεν έχει πάτο το βαρέλι της παρακμής στο πάρκο Γουδή
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 02:14

Στερεύουν τα λόγια μπροστά σε όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ. Και τώρα που η «εξυγίανση» είναι χωρισμένη στα δύο για χάρη του προέδρου Μπαλτάκου και του CEO Φιλιππούση; Προκύπτουν αβίαστα ιστορίες από εκείνες που σε μια κανονική χώρα θα ήταν ήδη σε κάποιο φάκελο Εισαγγελέα. Υποθέσεις που καθιστούν την «εκτροπή» μόνιμη κάτοικο στο πάρκο Γουδή και επιβεβαιώνουν την «ομηρία» του ποδοσφαίρου από μια καλοστημένη οργάνωση που επί της ουσίας έχει κατοχυρώσει μια «παραδιοίκηση» πάνω από τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Μια «ομάδα» που έξω από τους κανονισμούς και το θεσμικό πλαίσιο, προσλαμβάνει, απολύει, αναθέτει σε ιδιώτες της αρεσκείας της «έργα» που πληρώνει το ταμείο της ΕΠΟ. Πληρώνουν οι επαγγελματικές ομάδες της χώρας την ΕΠΟ, για να μπορούν οι σύμβουλοι της να κάνουν ότι τους καπνίσει δίχως να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Μισθοί… προέδρου της Δημοκρατίας, εξωδικαστικοί συμβιβασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εκδικητικές απολύσεις σε εκείνους που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Και κυρίως: Μια… ομερτά που δεν θα έσπαγε αν το κιτρινόμαυρο μπλοκ της πλειοψηφίας, δεν συγκρούονταν με το ασπρόμαυρο της μειοψηφίας για το ποιος θα κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ: Ο Φιλιππούσης του… Νότου ή ο Μπαλτάκος του Βορρά. Αν δεν προέκυπτε αυτός ο εμφύλιος δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ιδέα για πολλά από εκείνα που συμβαίνουν. Όπως ας πούμε την περίφημη υπόθεση της «απόλυσης Κολιολιού» που έγινε αιτία ώστε ο Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ) να στείλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Φιλιππούση.

Τι έχει συμβεί; Ο Νίκος Κολιολιός εργάζονταν χρόνια στην ΕΠΟ διατηρώντας τη θέση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή. Για την ακρίβεια ως τον Ιούλιο του 2021 που ο Ιάκωβος Φιλιππούσης και το… δεξί του χέρι, ο Νίκος Μπάρτζης, αποφάσισαν να τον απολύσουν. Αν είχαν αυτό το δικαίωμα; Θα το αποκτούσαν πηγαίνοντας την υπόθεση του στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Επιτροπή θεσμικά μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση. Είτε να εγκρίνει, είτε να απορρίψει το αίτημα του εκτελεστικού διευθυντή και της… παρέας του. To «δίδυμο» όμως απέκρυψε την απόλυση.

Ο Κολιολιός κινήθηκε δικαστικά και πριν από λίγο καιρό δικαιώθηκε καθώς το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε άκυρη την απόλυση του επιδικάζοντας του και μια αποζημίωση-μαμούθ της τάξης των 170.000 ευρώ.

Αν τελείωσε η υπόθεση εκεί; Όχι. Ο Φιλιππούσης και ο Μπάρτζης εκτός ΕΠΟ αποφάσισαν να ασκήσουν έφεση, δίχως να το γνωρίζει κανείς. Γιατί; Μην έχετε αμφιβολία. Γιατί μπορούν. Γιατί στην ΕΠΟ η «παραδιοίκηση» κάνει ό,τι θέλει δίχως να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Ποιος είναι ο τίτλος του Μπάρτζη στην Ομοσπονδία; Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας. Πόσους δικηγόρους διαθέτει το τμήμα; Επτά. Ποιος εξ αυτών ανέλαβε την υπεράσπιση της ΕΠΟ αλλά και ποιος άσκησε την Έφεση στην υπόθεση Κολιολιού; Κανείς. Επιλέχθηκε ένας δικηγόρος έξω από το πάρκο Γουδή, που όπως έγινε γνωστό συστεγάζεται στο ίδιο γραφείο με τον Μπάρτζη.

Ποιος είναι ο δικηγόρος αυτός; Ο Περικλής Κατσαούνης. Ο κύριος της παρακάτω φωτογραφίας.

Αν μη τι άλλο, μοιάζει στα κατάλληλα χρώματα, θα σκεφτεί κάποιος. Με πιστοποιητικό… φίλαθλων φρονημάτων. Ιστορίες σαν αυτή όμως δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα. Τα σχεδόν 200.000 ευρώ της αποζημίωσης δεν θα τα πληρώσει ούτε ο Φιλιππούσης, ούτε ο Μπάρτζης, αλλά το ταμείο της ΕΠΟ: Δηλαδή οι ΠΑΕ.

«Δεν έχω δει πιο κατάφωρη παραβίαση καταστατικού. Με ποια απόφαση ανατέθηκε η υπόθεση στον κύριο Κατσαούνη» αναρωτήθηκε ο Μάκης Γκαγκάτσης στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο διάλογος που ακολούθησε τα λέει όλα:

Φιλιππουσης: Του έχουν ανατεθεί και άλλες υποθέσεις, δεν υπάρχει απόφαση για τον διορισμό.

Γκαγκάτσης: Είναι παράνομη οποιαδήποτε ανάθεση εργασίας σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς απόφαση ΕΕ. Ποιος το έκανε; Ακούω ποιος το έκανε;

Φιλιππουσης: Κύριε Μπάρτζη ποιος επικοινώνησε με τον Κατσαούνη;

Μπαρτζης: Κατόπιν εντολής σας εγώ.

Φιλιππουσης: Το καταστατικό μου δίνει το δικαίωμα να καθοδηγώ τις υπηρεσίες

Γκαγκάτσης: Ποιος έδωσε εντολή για να ασκηθεί έφεση. Παραβιάζετε κατάφορα το καταστατικό. Πρώτη φορά τόση συνομοσιολογία για παραβίαση καταστατικού. Η υπόθεση θα πάει στη Δεοντολογίας.

Μπαλτάκος: Διορίσατε δικηγόρο και κάνατε έφεση χωρίς απόφαση ΕΕ; Είστε σοβαροί; Αν ο Κολιολιός μάθει ότι δεν υπάρχει πληρεξουσιότητα, θα κερδίσει και την έφεση.

Φιλιππούσης: Παραιτηθείτε από την έφεση για να γελάσουμε, Μας απειλείται με τη Δεοντολογία. Δεν θέλετε να πατέ σε έφεση; Δικά σας είναι τα λεφτά. Να προβούμε σε δεύτερη επικουρική καταγγελία κατά του Κολιολιού.

Γκαγκάτσης σε Μπαρτζη: Συστεγάζεστε με τον κύριο Κατσαούνη όπως διαβάζω σε site;

Μπάρτζης: Συστεγάζομαι, το έχω πει και στον πρόεδρο.

Γκαγκάτσης: Δώσατε υπόθεση σε αυτόν με τον οποίο συστεγάζεστε; Έχετε κάνει το καταστατικό κουρελόχαρτο.

Πως τελείωσε αυτό το… πινγκ-πονγκ

Ο Γκαγκάτσης ζήτησε ευθύνες επειδή α) όπως αναφέρει η απόφαση, η απόλυση δεν έγινε με νόμιμο τρόπο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ήταν ενήμερα, β) επειδή ο εξωτερικός δικηγόρος που εκπροσώπησε την ΕΠΟ στην υπόθεση δεν διορίστηκε όπως προβλέπεται στο καταστατικό με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά από την “παραδιοίκηση” των Φιλιππούση – Μπάρτζη και γ) επειδή η απόφαση για έφεση ελήφθη ξανά από την “παραδιοίκηση” της ΕΠΟ, χωρίς γνώση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την επίφαση του κατεπείγοντος, παρότι η δικαστική απόφαση δεν έχει επιδοθεί στην ομοσπονδία!

Για τους παραπάνω λόγους ο Γκαγκάτσης πρότεινε να την παραπομπή της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προσθέτοντας ότι αν δεν το αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή θα το πράξει μόνος του.

Πως το είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή του προς την Εκτελεστική Επιτροπή; «Ανομία, διαφθορά, εξευτελισμός. Αυτό είναι το τρίπτυχο που συνθέτει την εικόνα της Ομοσπονδίας. Και το δυσάρεστο είναι πως η καθημερινή πρακτική δείχνει ότι μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα διότι ο πάτος του πηγαδιού δεν έχει φανεί ακόμα».

Αυτή είναι η εικόνα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Οι μάσκες έπεσαν οριστικά…

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης