Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επεισόδια έξω από το δικαστήριο στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη (video)

Επεισόδια έξω από το δικαστήριο στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη (video)
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 12:45

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την ώρα της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Nωρίτερα, επικράτησε μια μικρή ένταση με τις αποδοκιμασίες στους 12 κατηγορούμενους.

Το επεισόδιο ξεκίνησε για άγνωστο λόγο, όταν νεαροί που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να μαλώνουν μεταξύ τους και να απομακρύνονται μετά την παρέμβαση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Οι νεαροί απομακρύνθηκαν ενώ στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

«Δυστυχώς, προβλέπω ότι θα μείνουν ελεύθεροι»

Οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, με συγκεντρωμένους διαδηλωτές να τους φωνάζουν «δολοφόνους».

«Συμπληρώνεται το 18μηνο σε έξι ακριβώς μήνες. Οπότε η δίκη αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά. Δυστυχώς, προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι».

Αυτή ήταν μια από τις φράσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου του Άρη.

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμη ότι σήμερα θα επιλέγουν οι ένορκοι, εξηγώντας ακόμη πως «η πρώτη ημέρα, είναι διαδικαστική ημέρα. Ήδη έχουν νομιμοποιηθεί οι δικηγόροι των κατηγορουμένων».

Τόνισε ακόμη πως, «είναι αδιανόητο, μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί, ανεξέλεγκτα. Ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας, είναι υποδειγματικά. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο, ειδικά για ενόρκους και για τους μάρτυρες».

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης