Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα ληστεία, στο 89’, ο Πινέιρο «έφερε» το ντέρμπι 0-0!

Νέα ληστεία, στο 89’, ο Πινέιρο «έφερε» το ντέρμπι 0-0!
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 22:41

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ! Νέα ισοπαλία ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ θέλω, σε «αιώνιο» ντέρμπι φέτος! Ο Πινέιρο ακύρωσε γκολ νίκης του Βρουσάι στο φινάλε, για… οφσάιντ του Ελ Αραμπί! Έξαλλοι στον Ολυμπιακό! Πάτησε τον «ψευτοπρωταθλητή» ο Θρύλος, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες! Η… ανακάλυψη του Μπένετ και του Μπαλτάκου, των αισχρών «εξυγιαντών» στο σύνολό τους, κράτησε τον Ολυμπιακό στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό ΚΑΙ απέβαλε και τον Παπασταθόπουλο, στο φινάλε, ο οποίος χάνει το ματς με την ΑΕΚ… Αισχρή «εξυγίανση» χτύπησε ξανά, στέρησε από τον Ολυμπιακό μία νίκη που θα έβαζε ΦΩΤΙΑ στο πρωτάθλημα! Στους 50 βαθμούς ο Θρύλος, στους 55 το… φαβορί!

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ άγγιξε το γκολ! Το δοκάρι όμως του το στέρησε, με πρωταγωνιστή τον Μπακαμπού. Το παιχνίδι είχε αρχίσει με τον Ολυμπιακό σε ρόλο πρωταγωνιστή. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε λιγάκι και το ματς ισορρόπησε. Ο Θρύλος προσπαθούσε περισσότερο να παράξει και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να αρκείται στην κόντρα και την αντεπίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε αφήσει την κατοχή της μπάλας στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν εκείνος που είχε στο πρώτο μέρος και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Σποραδικές, έως και ανύπαρκτες οι επισκέψεις του Παναθηναϊκού στα καρέ του Πασχαλάκη. Ένα σουτ του Παλάσιος, όλο και όλο. Ο Κανός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 34’ και στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός προσπάθησε εκ νέου να αναλάβει την πρωτοβουλία και να πιέσει!

Ο Πινέιρο είχε αρκετά λαθάκια στο πρώτο μέρος. Κάτι κάρτες στον Παναθηναϊκό που… κατάπιε, αλλά και μερικά φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού που δεν έδωσε. Καθοριστική φάση δεν υπήρχε, αλλά ο Πορτογάλος δεν το πήγαινε καλά το παιχνίδι, έκανε λάθη και αυτά ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές. Από νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο, ο Θρύλος έδειξε την πρόθεσή του να πιέσει ξανά και μέσα στα πρώτα λεπτά έχασε δύο απανωτές ευκαιρίες με τον Κανός να μην τελειώνει σωστά τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν! Ο ρυθμός σταδιακά έπεσε, κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο επιθετικός και δεν αναπτυσσόταν όπως ήθελε.

Πρώτος αλλαγές έκανε ο Γιοβάνοβιτς. Ο Μίτσελ έδειχνε ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε η ομάδα του. Αν και της έλειπε το γκολ. Οι πρώτες αλλαγές ήρθαν στο 68’ με Μασούρα και Ελ Αραμπί. Ο Θρύλος συνέχιζε να πιέζει και είχε μετατρέψει ξανά το ματς σε ΜΟΝΟΛΟΓΟ υπέρ του. Έχανε ευκαιρίες, με Μασούρα, με Παπασταθόπουλο… Έψαχνε το γκολ… Ο Μίτσελ έριξε στο ματς Βαλμπουενά και Ραμόν, ενώ ο Θρύλος συνέχιζε να καταγράφει τελικές και να χάνει ευκαιρίες! Μην τελειώνοντας σωστά τις φάσεις του…

Το φινάλε ήταν βγαλμένο από τα μεγαλύτερα αίσχη της «εξυγίανσης». Το ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι, για… οφσάιντ του Ελ Αραμπί, μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες αισχρών διαιτησιών, από τις οποίες έχουμε χορτάσει στην Ελλάδα, επί «εξυγίανσης». Στο φινάλε; Ισοπαλία με το έτσι θέλω, στο Καραϊσκάκη…

Το ματς καρέ-καρέ:

4’ ΔΟΚΑΡΙ για τον Θρύλο! Ο Μπακαμπού πίεσε τον Σάρλια και πήρε την μπάλα, η οποία από τον Φορτούνη πήγε ξανά στον σέντερ φορ από το Κονγκό! Εκείνος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά στάθηκε άτυχος, με την μπάλα να πηγαίνει δοκάρι!

14' Ένα σουτ του Παλάσιος, η μπάλα άουτ.

24' Ως μη γενόμενη η ευκαιρία το Μαντσίνι, με το σουτ του που έδιωξε ο Πασχαλάκης. Ήταν οφσάιντ ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού.

34' Φάουλ-σέντρα του Φορτούνη, στο 2ο δοκάρι ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά, ο Μπακαμπού άφησε την μπάλα να περάσει στον Κανός και εκείνος σούταρε με το δεξί, αλλά ήταν για λίγο άστοχος!

38' Νέα καλή φάση για τον Θρύλο! Επέλαση του Ροντινέι και σουτ από πλεονεκτική θέση! Κόντρα, η μπάλα φτάνει στον Μπιέλ, εκείνος επιχείρησε να γυρίσει παράλληλα, αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη!

42' Σουτ του Μπιέλ, στην αντεπίθεση του Θρύλου, δεν ήταν καλό και πήγε πάνω στον Μπρινιόλι η μπάλα!

45 Νέα ευκαιρία για τον Θρύλο! Παρατεταμένη φάση, με την μπάλα να καταλήγει στον Ροντινέι, εκείνος από δεξιά συνέκλινε και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε!

50' Ο Σέρτζι Κανός έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε με φάλτσο, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ!

52' Και νέα ευκαιρία με τον Κανός! Κέρισε την μπάλα από τον Βαγιανίδη, μέσα στην περιοχή, σουτ του Ισπανού, κόντρα και η μπάλα λίγο εξω! Κόρνερ!

56' Σέντρα στο 2ο δοκάρι του Όλεγκ! Κεφαλιά του Μπιέλ, αδύναμη και με καμπύλη, η μπάλα άουτ.

63' Οφσάιντ ο Σένκεφελντ, ως μη γενόμενη η προσπάθειά του να νικήσει τον Πασχαλάκη...

68' Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης πέρασε κάθετα στον Ροντινέι, εκείνος μέσα στην περιοχή δεν γύρισε στον Μπακαμπού αλλά τελείωσε άστοχα τη φάση!

73' Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης πέρασε στον επερχόμενο Μασούρα, εκείνος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά δεν βρήκε στόχο!

74' Και νέα ευκαιρία για τον Θρύλο! Φάουλ-σέντρα του Φορτούνη, κεφαλιά το Σωκράτη, ο Μπρινιόλι με υπερένταση σε κόρνερ!

77' Μακρινό σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ, στην αγκαλιά του Πασχαλάκη η μπάλα.

78' Μακρινό σουτ του Φορτούνη, πολύ άστοχο...

79' Ο Σπόραρ χάνει μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με σουτ του από τα όρια της περιοχής, που στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ...

82' Απίστευτη ευκαιρία! Νέα για τον Ολυμπιακό! Ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα ΜΕΣΑ στην περιοχή, αντί να εκτελέσει έστρωσε στον Κανός! Εκείνος έκανε μια ντρίμπλα και γλίστρησε, κάνοντας αδύναμο τελείωμα και χάνοντας την ευκαιρία!

82' Απίστευτη ευκαιρία! Νέα για τον Ολυμπιακό! Ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα ΜΕΣΑ στην περιοχή, αντί να εκτελέσει έστρωσε στον Κανός! Εκείνος έκανε μια ντρίμπλα και γλίστρησε, κάνοντας αδύναμο τελείωμα και χάνοντας την ευκαιρία!

86' Ε ΟΧΙ! Το έπιασε και αυτό ο Μπρινιόλι! Σκαφτή πάσα του Χουάνγκ στον Ελ Αραμπί, εκείνος τσίμπησε την μπάλα, αλλά δεν νίκησε τον Ιταλό τερματοφύλακα!

89’ Ο Βαλμπουενά τροφοδότησε τον Βρουσάι, από δεξιά, εκείνος από πλάγια θέση εκτέλεσε και βρήκε δίχτυα, νικώντας τον Μπρινιόλι! Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης - Ροντινέι, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ (81’ Ραμόν) - Εμβιλά, Χουάνγκ – Κανός (87’ Βρουσάι), Φορτούνης (81’ Βαλμπουενά), Μπιέλ (68’ Μασούρας) – Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης (60’ Ιωαννίδης), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουανκάρ (72’ Πούχατς) – Κουρμπέλης (72’ Τσέριν), Πέρεθ - Μαντσίνι, Μπερνάρ, Παλάσιος – Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).

Διαβάστε επίσης