Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Super League κατά του σεξισμού!

Η Super League κατά του σεξισμού!
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023 - 16:04

Η Super League στηρίζει την πρωτοβουλία ενημέρωσης κατά του σεξισμού και κάθε είδους διακρίσεων και αφιερώνει την 26η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Ο σεξισμός, κάθε πράξη ή λέξη που δηλώνει ότι κάποια άτομα, ιδιαίτερα οι γυναίκες, είναι κατώτερα από άλλα, βλάπτει την κοινωνία.

Οι σεξιστικές πράξεις καλλιεργούν κλίμα εκφοβισμού, φόβου και ανασφάλειας και έχει επιπτώσεις στο σχολείο, στην οικογένεια και στο εργασιακό περιβάλλον του ατόμου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, σε όλους τους αγώνες της 26ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, ποδοσφαιριστές των ομάδων θα κρατούν κάρτες με μηνύματα κατά του σεξισμού, ενώ παράλληλα θα εκφωνηθούν σχετικά μηνύματα και θα προβληθούν βίντεο.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League Κάτια Κοξένογλου σημείωσε τα ακόλουθα:

«Είναι αυτονόητο ότι η Super League είναι ενάντια στο σεξισμό και σε κάθε ρητορική που παρακινεί σε διακρίσεις.

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο σε εκδηλώσεις μίσους, βίας και απαξίας.

Αντίθετα, πρέπει να τονίζουμε με κάθε ευκαιρία, ότι όλες και όλοι είμαστε ίσοι και οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Βασικός πυλώνας είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση και η Super League βάζει «γκολ» στο σεξισμό που επικρατεί στον πλέον ανδροκρατούμενο αθλητικό χώρο, όπως είναι τα γήπεδα.

Θέλουμε όλοι και όλες να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Πηγή: slgr.gr

Διαβάστε επίσης