Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κεφάλαιο άμυνα: Ο Ολυμπιακός της Super League μέσα από νούμερα! (photos)

Κεφάλαιο άμυνα: Ο Ολυμπιακός της Super League μέσα από νούμερα! (photos)
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09

Μπορεί ο φετινός Ολυμπιακός να μοιάζει αμυντικά ευάλωτος, ωστόσο τα τέρματα που έχει δεχθεί στην Stoiximan Super League δείχνουν διαφορετική εικόνα. Συγκεκριμένα αποτελεί την Τρίτη καλύτερη άμυνα, με δύο τέρματα διαφορά από την ΑΕΚ και ένα από τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθούν οι πιο αποτελεσματικοί παίκτες, στους οποίου ο Μίτσελ μπορεί να στηρίζει τις τύχες των μετόπισθεν.

Αναφορικά με τους κυρίαρχους στις προσωπικές μονομαχίες, στην κορυφή φιγουράρει ο Ουσεϊνού Μπα (83,7% επιτυχημένες αναχαιτίσεις). Από εκεί και πέρα ακολουθούν κατά σειρά οι Αντρέας Ντόι (73,53 %) και Γιαν Εμβιλά (68,69%), ενώ την λίστα ολοκληρώνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (66,67%). Φαίνεται ότι ο Σενεγαλέζος παρότι είχε μειωμένο χρόνο συμμετοχής, μπορεί να προσφέρει με την επιβλητική φυσιογνωμία του.

Ακολουθούν αυτοί με τα περισσότερα κλεψίματα. Προς έκπληξη αρκετών ο Νο1 της σχετικής λίστας είναι ο Ροντινέι (7 ανά παιχνίδι), γεγονός που μαρτυρά πολλά για το πόσο γρήγορα έχει προσαρμοστεί, αλλά και για το πόσο εύστοχη κρίνεται η απόκτηση του. Ακολουθούν οι Γιαν Εμβιλά (6,9) και Ουσεϊνού Μπα (6,81), ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Αντρέας Ντόι (5,71).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι επιδόσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο κέρβερος κάτω από τα γκολποστ του Ολυμπιακού έχει δεχθεί μόλις έξι τέρματα σε 17 αναμετρήσεις! Παράλληλα πασάρει με 87,5% ευστοχία και μεταβιβάζει με μακρές μπαλιάς στο 69,2%. Έχει 2,16 μεγάλες αποκρούσεις ανά παιχνίδι, γεγονός που οδηγεί στο εξής ασφαλές συμπέρασμα. Ότι οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να κρατήσουν ακόμη περισσότερες φορές την εστία τους ανέπαφη, γεγονός που κατά συνέπεια μεταφράζεται σε περισσότερους βαθμούς!

Αντώνης Νιανιάς

Διαβάστε επίσης