Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άντε γεια! Της έριξε τρίμπαλο και ξεφτίλισε μεζούρες, «εξυγίανση» και το παραμύθι της ΑΕΚ!

Άντε γεια! Της έριξε τρίμπαλο και ξεφτίλισε μεζούρες, «εξυγίανση» και το παραμύθι της ΑΕΚ!
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 21:07

ΕΤΣΙ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ! Τρίμπαλο στην… ανύπαρκτη ΑΕΚ, της έκλεισε το σπίτι και προχωρά ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, βλέποντας πρωτάθλημα! Γλίτωσε με… 3-1 η δήθεν αήττητη, διέλυσε το παραμύθι της, ο ΘΡΥΛΟΣ! ΑΥΤΟΣ είναι ο πραγματικός ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ! Τρία στην ΑΕΚ στην OPAP Arena και τώρα… ελάτε στα πλέι οφ! Προκλητικός ο διαιτητής Μαριάνι, έπαιζε 200-0 υπέρ της ομαδούλας του γατούλη, αλλά και πάλι ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Το πρώτο μέρος

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-1-1. Πασχαλάκης στο τέρμα. Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Όλεγκ στην άμυνα. Χουάνγκ-Σαμασέκου στα χαφ, Μπιέλ-Κανός στα άκρη, Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού.

Από τα πρώτα λεπτά του, φάνηκε πως θα πάει το ματς… Ο Μαριάνι δεν έδινε φάουλ στον Ολυμπιακό ούτε με αίτηση. Και στην ΑΕΚ αμέσως… Από τη φάση του 6’ η ΑΕΚ έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες, αλλά ο Μαριάνι τη… χάρισε στον Μουκουντί…

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο ματς, θέλοντας να πιέσει. Αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός απάντησε με καλή άμυνα και τακτική, στην πίεση των γηπεδούχων. Ενώ σιγά-σιγά άρχισε να ισορροπεί στο ματς. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε σταδιακά να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει, αλλά το κατάφερε μετά το 30’, με τον Μπακαμπού. Ενώ αμυνόταν καλά η ομάδα του Μίτσελ, όταν έβγαινε μπροστά δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα.

Το γκολ του Πινέδα στο 22’ ακυρώθηκε ΣΩΣΤΑ ως χέρι, αλλά το γεγονός ότι ο Μαριάνι χρειάστηκε το VAR για να διαπιστώσει και να υποδείξει αυτή την ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ παράβαση, δείχνει και το τι έκανε ο ρέφερι στο ματς, αλλά και το επίπεδό του. Και εκείνων που τον έφεραν, προφανώς…

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, έγινε νέα, διπλή παράβαση εις βάρος της ΑΕΚ. Χέρι του Ρότα και ανατροπή του Μπακαμπού από τον Χατζισαφί, με δευτερόλεπτα μεταξύ τους… Καμία από τις δύο παραβάσεις δεν δόθηκε και ούτε το VAR ασχολήθηκε… Κωμωδία… Τα γνωστά της «εξυγίανσης»… Κάπως έτσι όμως έμεινε το 0-0…

Το δεύτερο μέρος

Αν ο Μαριάνι είχε πρόθεση στο 2ο μέρος να συνεχίσει τα αίσχη υπέρ της ΑΕΚ, η ΘΕΑ ΜΠΑΛΑ τιμώρησε και τον προκλητικό Ιταλό, αλλά και την… ομαδούλα γηπεδούχο! Ο Ολυμπιακός κατάφερε πριν το 10λεπτο του δευτέρου να προηγηθεί ΚΑΡΥΔΑΤΑ με 2 γκολ! Ένα αυτογκόλ του Μουκουντί και ένα κάρφωμα του Μπακαμπού αρχικά! Και στη συνέχεια είχε και… γλυκό. Με Κανός!

Στο 67’ ο Θρύλος είχε στο 3-0 την ΑΕΚ και ο Μαριάνι μετά το 2-0 το είχε γυρίσει σε… 100-0 διαιτησία, από 90-10! Απέβαλε τον Μπιέλ με δεύτερη κίτρινη στο 70’, δίνοντας για ένα 20λεπτο, αριθμητικό πλεονέκτημα στην ΑΕΚ. Και κάπως έτσι η πίεση προς την εστία του Πασχαλάκη αυξήθηκε κατακόρυφα, αλλά ο Έλληνας κίπερ δήλωσε αρκετές φορές «παρών», όπου χρειάστηκε. Δεν τα κατάφερε στη φάση του 82’, με τον Τσούμπερ να μειώνει. Είναι λογικό ο Ολυμπιακός να άρχισε σιγά-σιγά από το 80’ και έπειτα, να μένει και από δυνάμεις… Ούτε τον Βίντα απέβαλε ο Μαριάνι, έχοντας χαρίσει δεύτερη κίτρινη νωρίτερα και στον Άμραμπατ… Κωμωδία… Ποιο 100-0. Είχε πάει περίπατο και αυτό… Χειρότερη και από 100-0 ήταν η διαιτησία…

Αλλά και πάλι... δεν έφτασε! Ο Θρύλος έφυγε με τη μεγάλη, ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ και κόντρα σε ΟΛΟΥΣ νίκη του και βλέπει... κορυφή!

Το ματς καρέ-καρέ:

6’ Καθαρό φάουλ και αποβολή του Μουκουντί, πάνω στον Κανός, ενώ εκείνος έβγαινε για γκολ, μπαίνοντας στην περιοχή! Ούτε φάουλ δεν έδωσε ο Μαριάνι…

11' Φάουλ-σέντρα του Γκατσίνοβιτς, κεφαλιά του Αραούχο. Η μπάλα άουτ. Ήλεγχε ο Πασχαλάκης.

13' Κεφαλιά του Σιμάνσκι, η μπάλα άουτ.

20' Ο Άμραμπατ έβγαλε στην πλάτη του Ντόη τον Αραούχο, τετ-α-τετ. Ο Πασχαλάκης τον νίκησε! Παίζει να ήταν και οφσάιντ ο Αραούχο και να έκανε και κοντρολ με το χέρι. Τίποτα δεν έδωσε ο Μαριάνι.

22’ Ο Πινέδα σκοράρει έχοντας κάνει κοντρόλ με το χέρι. Το VAR το ακύρωσε! Αδιανόητο το ότι δεν το ακύρωσε απευθείας ο Μαριάνι, ήταν πεντακάθαρο…

33' Αποκρούει ο Πασχαλάκης την κεφαλιά του Αραούχο! Καρφωτή κεφαλιά, μέσα από την περιοχή. Κόρνερ για την ΑΕΚ.

34' Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μπακαμπού! Έκλεψε μέσα στην περιοχή, από τον Βϊντα, βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, τον πλάσαρε, αλλά είδε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να σταματά την μπάλα!

39' Παντελώς άστοχο το σουτ του Γιόνσον.

45’+2’ Διπλή παράβαση εις βάρος της ΑΕΚ και υπέρ του Ολυμπιακού δεν δίνεται! Και χέρι του Ρότα στην περιοχή, αλλά και ανατροπή του Μπακαμπού από τον Χατζισαφί! Δεν έδειξε τίποτα ο Μαριάνι!

50’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Αυτογκόλ του Μουκουντί. Ο Πεπ Μπιέλ συνέκλινε από δεξιά και έφερε την μπάλα στο αριστερό, έκανε σέντρα-σουτ και ο Μουκουντί, ο οποίος παρενέβη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη!

53’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 2-0 ο Θρύλος με τον Μπακαμπού να βγαίνει τετ-α-τετ μετά από μπαλιά του Μπιέλ και να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα με συρτό σουτ, κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη.

64' Προσπάθεια του Βίντα μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ. Κακή προσπάθεια.

67’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 67' Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης πέρασε κάθετα στον Μπακαμπού, εκείνος με τη μία στον Κανός και εκείνος αφού κοντρόλαρε με τον μηρό, εκτέλεσε τον Αθανασιάδη για το 3-0!

69' Φαλτσαριστό σουτ του Φορτούνη, η μπάλα λίγο άουτ!

70’ Δεύτερη κίτρινη-κόκκινη βγάζει ο προκλητικός Ιταλός Μαριάνι στον Μπιέλ! Για φάουλ στον Αραούχο, ενώ στον Άμραμπατ τη χάρισε!

71' ΤΡΟΜΕΡΗ απόκρουση του Πασχαλάκη, στην κεφαλιά του Πινέδα!

76' Σουτ του Φερνάντες, μπλόκαρε σταθερά ο Πασχαλάκης.

82’ Γκολ για την ΑΕΚ. Έχασε ο Ελ Αραμπί από τον Βίντα, ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα και πήγε κατά μέτωπον, σουτάροντας και βρίσκοντας δίχτυα.

85' Χάνει καλή ευκαιρία η ΑΕΚ, με τον Μουκουντί και κεφαλιά του που στέλνει την μπάλα άουτ. Σέντρα από τον Ελίασον.

86’ Ο Βίντα κλώτσησε το πεσμένο Ελ Αραμπί! Από μία κίτρινη έδειξε ο αστείος Ιταλός ρέφερι, αντί για κόκκινη στον Κροάτη.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί - Άμραμπατ, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς - Αραούχο, Πινέδα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης - Ροντινέι, Ντόη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ - Χουάνγκ, Σαμασέκου - Μπιέλ, Φορτούνης, Κανός – Μπακαμπού.

Διαβάστε επίσης