Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Σε οδό «Άλκης Καμπανός» μετονομάζεται ο δρόμος όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος

Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Σε οδό «Άλκης Καμπανός» μετονομάζεται ο δρόμος όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 12:40

Έντονη συγκίνηση επικράτησε στην οδό Γαζή, στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος Άλκης Καμπανός.

Ειδικότερα, από σήμερα η οδός ονομάζεται «Αλκιβιάδη Καμπανού», προς τιμήν του αδικοχαμένου νεαρού.
Το «παρών» στην εκδήλωση ονοματοδοσίας έδωσαν δεκάδες πολίτες, οι γονείς του Άλκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και φίλαθλοι του Άρη.

«Ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Ζέρβα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση αυτή. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με καθόλου βία και καθόλου θύματα», δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου, που βρίσκεται στο σημείο δολοφονίας για δεύτερη φορά.

«Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος, συμπληρώνοντας πως η παρουσία του κόσμου στο σημείο «μου δίνει κουράγιο».

Με τη σειρά του, ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, δήλωσε πως «ο Άλκης χάθηκε με βίαιο τρόπο [..] Δικό μας χρέος είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή, αυτό το σημείο να θυμίζει για πάντα την ύπαρξή του και τον τρόπο που χάθηκε [...] Ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοια θύματα».
Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε να μετονομαστεί η οδός Γαζή σε «Αλκιβιάδη Καμπανού», εγκρίνοντας το αίτημα που είχε κατατεθεί από τον Α.Σ. Άρη, μέσω επιστολής προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Το λιμάνι σε κάνει

Το λιμάνι σε κάνει

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει γίνει ήδη ένας από εμάς. Ίσως πάντα να ήταν…

Αρχηγικός

Αρχηγικός

Δεν φόρεσε απλώς το περιβραχιόνιο. Το τίμησε.