Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με πειραιώτικη μαγκιά πάτησε τον ΠΑΟΚ με 3άρα!

Με πειραιώτικη μαγκιά πάτησε τον ΠΑΟΚ με 3άρα!
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 - 22:55

Έτσι, αυτό είναι! Με φόρα και μη σταματάς πουθενά ΘΡΥΛΕ. Σε ένα ματς ζωής και θανάτου ο Ολυμπιακός είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει από το άδικο 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και να φτάσει σε μία σπουδαία ανατροπή επί του ΠΑΟΚ, παίρνοντας τη μεγάλη νίκη με 3-1!

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Θρύλος έφτασε τους 63 βαθμούς και συνεχίζει να βρίσκεται στο -3 από την κορυφή, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με όρεξη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τον αγώνα, απειλώντας από το πρώτο κιόλας λεπτό με ένα σουτ του Μπιέλ. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν το γκολ, δημιουργώντας ευκαιρίες με τους Βαλμπουενά (7'), Μπακαμπού και Φορτούνη (14'), ενώ ο Μπακαμπού σκόραρε στο 17', αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως offside.

Οι παίκτες του Ανιγκό πίεσαν περισσότερο για το 1-0. Στο 19' ο Φορτούνης σούταρε έξω από την περιοχή, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου, που στάθηκε άτυχος στη φάση αυτή.

Ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή ευκαιρία με τον Ζίφκοβιτς στο 28', όμως ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, με τον Μπακαμπού να χάνει πολύ καλή ευκαιρία για το 1-1 στο 36' και τον Ρέαμπτσιουκ να βλέπει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει το δυνατό σουτ του από τα αριστερά στο 45'.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ενώ ο Ανιγκό είδε τον Παπασταθόπουλο να μην μπορεί να συνεχίσει στο ματς, λόγω ενοχλήσεων και να αποχωρεί στο 57', με τον Σισέ να παίρνει τη θέση του. Δύο λεπτά αργότερα (59') ο Μπακαμπού υποδέχτηκε την μπάλα από τον Ρέαμπτσιουκ έξω από την περιοχή και με ένα όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-1. Στο 61' ο Χάμες επέστρεψε στη δράση για τον Ολυμπιακό, παίρνοντας τη θέση του Βαλμπουενά.

Στο 77΄ ο Ανιγκό πέρασε στον αγώνα τους Μασούρα, Ελ Αραμπί και Βρουσάι στις θέσεις των Μπιέλ, Μπακαμπού, και Φορτούνη. Ένα λεπτό μετά ο Μασούρας ήταν εκείνος που έκανε την ανατροπή για τον Θρύλο με κεφαλιά, έπειτα από λάθος του Κουλιεράκη.

Το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί για τον Θρύλο, καθώς συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα. Στο 84' ο Ζίφκοβιτς έκανε χέρι και ο ρέφερι του αγώνα έδωσε σωστά το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί αλά πανένκα και έκανε το 3-1, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα του και έφτασε στη νίκη με 3-1!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (57′ Σισέ), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Βαλμπουενά (61′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (77′ Μασούρας), Φορτούνης (77′ Βρουσάι), Μπακαμπού (77′ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Φ. Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Τάισον (68′ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (68′ Νάρεϊ), Τόμας (68′ Ολιβέιρα).

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης