Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεζιλεύτηκαν (και) διεθνώς οι Μπαλτάκος, Μπένετ

Ρεζιλεύτηκαν (και) διεθνώς οι Μπαλτάκος, Μπένετ
Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023 - 00:06
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Το ψέμα έχει κοντά πόδια», αναφέρει η λαϊκή ρήση και οι Μπαλτάκος και Μπένετ την πάτησαν για τα καλά! Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα έπρεπε ήδη να είχαν παραιτηθεί αφού σα να μην έφτανε ο εγχώριος διασυρμός τους, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων γελάει με το ακατάλληλο δίδυμο, ακολούθησε και ο διεθνής διασυρμός τους.

Οι φωνές για τον ορισμό του Κροάτη Γιόβιτς στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έφτασαν μέχρι τα αυτιά των αξιωματούχων των FIFA, UEFA. Σε απλά ελληνικά η κατάντια τους δεν είχε προηγούμενο και άρον άρον τον άλλαξαν με τον Ισπανό ρέφερι της ελίτ κατηγορίας Ντελ Θέρο Γκράντε, ο οποίος θα σφυρίξει το παιχνίδι της Κυριακής (9/4). Ετσι κατέρρευσε και το ψέμα τους ότι τάχα δεν προλάβαιναν να βρουν ελίτ διαιτητή, επειδή ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ, που υποτίθεται ότι είχαν επιλέξει, έβαλε κώλυμα. Με την επιλογή του Ισπανού Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε αποδείχθηκε ότι υπήρχε τρόπος να φέρουν διαιτητή από το πάνω ράφι.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους παραδέχονται ότι ο Ισπανός έρχεται με τη μεσολάβηση του Ιταλού αρχιδιαιτητή της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι που αποκλείεται να ήξερε τον Μπένετ, επειδή αν ο Αγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ είχε τόσο καλές δημόσιες σχέσεις θα μπορούσε να φέρει ελίτ διαιτητές. Αντίθετα, έφερνε και θέλει να φέρει ρέφερι που σφύριζαν και θα σφυρίζουν σαν τους Ελληνες της «εξυγίανσης» καθώς σε αυτό το… μήκος κύματος ήταν και η επιλογή του Κροάτη Γιόβιτς.

Με την επιλογή του Ισπανού Γκράντε η ΕΠΟ ξεφτιλίστηκε τριπλά: 1) Αποδείχθηκε ότι μπορούσαν να βρουν ελίτ διαιτητή, 2) Εκτέθηκαν και στην UEFA, μια εβδομάδα μετά την επιστολή του Μπαλτάκου με την οποία συμφωνούσαν στην παροχή συνδρομής με την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και με την επιστολή της SuperLeague, 3) Σύμφωνα με την ανακοίνωση-απάντηση της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό έψαξαν για ελίτ διαιτητές στην Ιταλία και στη Γερμανία, όμως δεν έψαξαν στην Ισπανία, όπου υπήρχε διαθέσιμος!

«Παραδέχεστε ότι με μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κάνατε αίτημα στις Ομοσπονδίες Γερμανίας και Ιταλίας για ελίτ διαιτητές. Γιατί μόνον σε αυτές κύριοι; Γιατί είστε άχρηστοι (αφού δηλώνετε ότι βάζετε και μεσολαβητές για να επικοινωνείτε με Ομοσπονδίες) και είστε και ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για να δυναμιτίσετε το παιχνίδι!», ανέφερε ο Ολυμπιακός στην απάντησή του στην ΕΠΟ.

Από αυτή θυμίζουμε και το εξής: «Γιατί πριν φτάσετε στον Κροάτη διαιτητή δεν ζητήσατε να έρθουν ρέφερι 1ης Κατηγορίας από Αγγλία (2), Ισπανία (2), Γαλλία (3), Γερμανία (2), Ιταλία (3), Πορτογαλία (3), Βέλγιο (2); Γιατί δεν θέλατε! Γιατί βρίσκεστε σε αποστολή κύριοι!»

Διαβάστε επίσης