Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέγας θαυμαστής του Θρύλου ο Τζενάρο Γκατούζο

Μέγας θαυμαστής του Θρύλου ο Τζενάρο Γκατούζο
Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 - 12:55

Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Τσαμπουκάς από τους λίγους, στον αγωνιστικό χώρο. Δεν δίσταζε να βγει μπροστά για την ομάδα του και να «μαλώσει» (ποδοσφαιρικά) για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Είχα την ευκαιρία να ζήσω τον Τζενάρο Γκατούζο, ως προπονητή της Μίλαν, όταν ο Θρύλος την αντιμετώπισε (και την απέκλεισε) στο Europa League. Ο Γκατούζο είχε, τότε, μια εικόνα ανθρώπου τρομερά παθιασμένου. Ανθρώπου ο οποίος είναι διατεθειμένος να καταθέσει την ψυχή του στο γήπεδο, για να πάρει η ομάδα του τη νίκη.

Θυμάμαι όμως και κάτι άλλο. Τον τρόπο με τον οποίο ο Τζενάρο Γκατούζο είναι «αντιμετωπίσει» τότε, τον Θρύλο. Όχι ποδοσφαιρικά. Όχι στο γήπεδο. Εννοώ ως μέγεθος Συλλόγου. Ως αντίπαλο, από τη στιγμή που συναντήθηκαν, ο Ολυμπιακός και η Μίλαν. Δεν σταμάτησε να εκφράζεται με απολύτως κολακευτικό τρόπο, για τον γίγαντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ιταλός έδειξε άκρως εντυπωσιασμένος, από τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού, σε όλα τα επίπεδα.

Και μου έχει μείνει και κάτι πολύ ξεχωριστό. Το ματς του Ολυμπιακού με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη έχει μόλις τελειώσει. Έχω συνοδεύσει τον Τζενάρο Γκατούζο, μαζί με τον ομόλογό μου, της Μίλαν, στην αίθουσα Τύπου, για να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, πριν συνοδεύσω τον Πέδρο Μαρτίνς στην αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου του -τότε- προπονητή του Θρύλου. Θαύμαζα τον Γκατούζο, όταν φορούσε τη φανέλα της Μίλαν και έτσι του ζήτησα να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία. Το ρίσκαρα λίγο, ο άνθρωπος μόλις έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League, διά χειρός Θρύλου. Όχι απλώς κάθισε να βγάλουμε φωτό, το έκανε με την καρδιά του και καθώς επιστρέφαμε προς τα αποδυτήρια της Μίλαν, μου είπε «what a great club» (τι σπουδαίος σύλλογος), εννοώντας -υποθέτω- τον Ολυμπιακό μας. Τον ευχαρίστησα και ανταλλάξαμε ευχές για καλή συνέχεια.

Από τότε ο Τζενάρο Γκατούζο έδειχνε ένας μέγας θαυμαστής του Ολυμπιακού. Και ένας άνθρωπος, ο οποίος θαυμάζει μια ομάδα με αυτό τον τρόπο, έχει όλα τα φόντα να «κολλήσει» εδώ και να κάνει σπουδαία πράγματα. Προσοχή, δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός κλείνει τον Γκατούζο. Αλλά ΑΝ ο Ολυμπιακός κλείσει τον Γκατούζο, προσωπικά θα χαρώ, γιατί ξέρω ότι ο Ιταλός είναι… fan του Θρύλου.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης