Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος το «αφεντικό» στην έδρα της ΑΕΚ!

Ο Θρύλος το «αφεντικό» στην έδρα της ΑΕΚ!
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023 - 19:10

Οι «πελατειακές» σχέσεις του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι γνωστές, δεν αποτελούν... μυστικό. Στην ιστορία του έως τώρα, ο Θρύλος έχει κερδίσει με κάθε τρόπο τους «κιτρινόμαυρους» και το είναι το απόλυτο «αφεντικό». Ξεκάθαρα.

Μάλιστα, με το χθεσινό (3/5) 0-0 στην «Οπαπαρίνα» οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν εννέα ματς χωρίς ήττα στην έδρα της ΑΕΚ, για τη Super League (κανονική διάρκεια και πλέι οφ).

Ο απολογισμός είναι πέντε νίκες για τους Πειραιώτες και τέσσερις ισοπαλίες, ρεκόρ που δεν έχει σταματήσει στο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται, ότι έχει μεσολαβήσει φέτος μια νίκη της ΑΕΚ, αλλά ήταν για το Κύπελλο, με 3-0. Αντίθετα, η χθεσινή ισοπαλία έδωσε τέλος στο σερί των τεσσάρων εκτός έδρας νικών του Ολυμπιακού (3-1 φέτος, 3-2 και στα δύο περσινά ματς και 5-1 σε εκείνο των πλέι οφ του 2020-21), το οποίο επίσης συνιστά ρεκόρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε τους Πειραιώτες ως γηπεδούχος, για το πρωτάθλημα, ήταν στις 24/9 του 2017 με σκορ 3-2 (από 0-2). Το αήττητο σερί του Ολυμπιακού είχε αρχίσει με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος κατέγραψε τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες την τετραετία 2018-22. Φέτος, όμως, το συνέχισαν ο Μίτσελ (με το 3-1 της 12ης Μαρτίου) και ο Ζοζέ Ανιγκό.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πανηγύρισε την πρώτη νίκη μέσα στην «Οπαπαρίνα». Και τη νίκη! «Τριάρα».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης