Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γι' αυτό σε λένε Θρύλο!

Γι' αυτό σε λένε Θρύλο!
Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023 - 23:00

Έτσι, Θρύλος είσαι, παίρνεις το ντέρμπι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο! Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 1-0 στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης» και... ξέρανε τους «πράσινους», που νόμιζαν ότι θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα μέσα στο ΝΑΟ.

O Oλυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση και όρεξη για να πιέσει, ενώ ήταν εκείνος που έψαχνε συνεχώς το γκολ. Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 12' με τον Χουάνγκ, όμως το σουτ του Νοτιοκορεάτη δεν βρήκε στόχο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να απειλήσει ιδιαίτερα στα πρώτα 45' του αγώνα, καθώς η μοναδική ευκαιρία που είχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 16' με ένα σουτ του Μπερνάρ, το οποίο απέκρουσε ο Τζολάκης που ήταν σε ετοιμότητα.

Οι παίκτες του Ανιγκό συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κυκλοφορούν την μπάλα όμορφα, ενώ στο 31' ο Χουάνγκ απείλησε ξανά τους «πράσινους». Ο μέσος του Θρύλου πήρε την μπάλα, έκανε την προσποίηση στον Σάντσεθ, έκανε το σουτ αριστερά εντός περιοχής και από το πόδι του Χουάνκαρ η μπάλα βγήκε κόρνερ. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί την κατοχή, ενώ η τελευταία ευκαιρία του για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 41' με ένα σουτ του Μπιέλ το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

Μετά την ανάπαυλα, οι Πειραιώτες συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν, συνεχίζοντας να απειλούν την εστία του Μπρινιόλι. Μάλιστα, στο 50' οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε την μπάλα στον Εμβιλά και εκείνος πλάσαρε εκτός περιοχής, ωστόσο το φαλτσαριστό σουτ του Γάλλου χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν. Λίγο αργότερα, ήρθε η δικαίωση για τον Θρύλο, καθώς στο 68' άνοιξε το σκορ. Ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Ροντινέι στα δεξιά. Ο Βραζιλιάνος μπακ γύρισε προς την περιοχή, με τον αφύλαχτο Ρέαμπτσουκ προς το δεύτερο δοκάρι να πλασάρει για το 1-0.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και στο 72' απείλησαν την εστία του Τζολάκη. Ο Ιωαννίδης έβγαλε την μπαλιά προς την περιοχή. Εκεί ο Μπερνάρ κοντρόλαρε, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 77' ο Κασάμι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μάγκνουσον βρήκε την μπάλα και παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του και να γίνει το 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν καμία διάθεση για να... κάτσουν να περιμένουν τον Παναθηναϊκό και έψαξαν και δεύτερο τέρμα. Στο 78' ο Βρουσάι έκανε θεαματικό τακουνάκι μετά από γύρισμα του Ροντινέι, όομως ο Μπρινιόλι απέκρουσε και στη συνέχεια ο Κώτσιρας έδιωξε την μπάλα. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ολυμπιακός προστάτεψε το προβάδισμά του. Ο Ραμόν δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο 90+5, όμως οι Πειραιώτες έφτασαν στη νίκη με 1-0, για να κλείσουν το στόμα σε όσους περίμεναν ότι ο Θρύλος θα τους... χαριστεί!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (75' Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (63' Βρουσάι), Φορτούνης (75' Ραμόν), Μπακαμπού (46' Ελ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (73' Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78' Πούχατς), Μάκγνουσον, Σάρλια, Πέρεθ (73' Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (66' Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

Διαβάστε επίσης