Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρέαμπτσιουκ: Ο τίμιος «εργάτης» του Θρύλου

Ρέαμπτσιουκ: Ο τίμιος «εργάτης» του Θρύλου
Τρίτη, 9 Μαΐου 2023 - 21:00

Ήταν 1η Ιανουαρίου του 2021 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ από την Πάσος Φερέιρα. Ο Μολδαβός μπακ ήρθε πολλά όνειρα και φιλοδοξίες στην ομάδα του Πειραιά. Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των «ερυθρόλευκων» ανέφερε ότι το όνειρό του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να αγωνιστεί στο Champions Leaue. Στο πρόσωπό του οι Πειραιώτες είδαν έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ικανότητα να εξελιχθεί και να προσφέρει στην ομάδα.

Ο Μολδαβός μπακ «φορτώθηκε» από νωρίς με το ότι θα έπρεπε να καλύψει το κενό του Κώστα Τσιμίκα. Άκουσε πολλά αρνητικά σχόλια, όμως δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε να προσπαθεί και να θέλει να προσφέρει στον σύλλογο που τον εμπιστεύτηκε. Ο Ρέαμπτσιουκ πραγματοποίησε όμως και καλές εμφανίσεις. Άλλωστε γι' αυτό και δεν το... κούνησε από τη θέση του και έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς του Θρύλου. Η αλήθεια είναι πως ο Όλεγκ είναι αυτό που λέμε τίμιος «εργάτης», η απόδοσή του ήταν συνήθως κάπου στη μέση. Όμως στο χθεσινό (8/5) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έδειξε ότι όταν έχει πάρει τις κατάλληλες «ανάσες», μπορεί να προσφέρει παραπάνω πράγματα στην ομάδα. Απέναντι στους «πράσινους» είχε πολλά τρεξίματα, ανέβαινε στην επίθεση και επέστρεφε εγκαίρως στην άμυνα, ενώ ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του Θρύλου.

Τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, ίσως ήταν καταστροφικά για τον ίδιο, όμως φαίνεται πως όταν έχει πάρει «ανάσες», αξίζει να έχει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και να αγωνίζεται είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή.

Eπιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Διαβάστε επίσης