Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με επαγγελματική διαιτησία ξηλώνεται το σύστημα

Με επαγγελματική διαιτησία ξηλώνεται το σύστημα
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 - 00:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η επαγγελματική διαιτησία επιστρέφει και χτυπά δυνατά την πόρτα της Super League! Είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στο ΔΣ της Παρασκευής (26/5) που θα γίνει (14:30) με τηλεδιάσκεψη.

Οι αλλαγές στη διαιτησία είναι μονόδρομος μετά το φιάσκο με τους Μπένετ, Μάνταλο στην ΚΕΔ που απαξίωσαν με τις επιλογές τους μέχρι και τους ξένους διαιτητές και έχουν ευθύνη για την αλλοίωση της βαθμολογίας λόγω των διαιτητικών λαθών. Δεν γίνεται να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με το απαράδεκτο δίδυμο και την υπόλοιπη κομπανία Ελλήνων και ξένων της ΚΕΔ, με τον Αγγλο να μην μπορεί να πάει ούτε στα γήπεδα της SL 2. Απόδειξη ότι αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Παναχαϊκής στο εντός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας (22/5) με την Κηφισιά και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να φύγει.

Η επαγγελματική διαιτησία ήταν να γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, όμως δεν προχωρούν αλλαγές μεσούσης της περιόδου αλλά η προεργασία έχει προχωρήσει αρκετά. Ετσι, στη Super League δεν την ξέχασαν.

Ακόμη, η διοργανώτρια ετοιμάζει... επίθεση στην ΕΠΟ με «ψαλίδι». Μετά το «κούρεμα», μέσω νόμου ποσοστού ύψους 4 % από τις συμβάσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ, η Σούπερ Λίγκα θα συζητήσει να μειωθεί από το 5 % στο 1 % τόσο της ΕΠΟ για τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών όσο και το ποσοστό της για μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Θυμίζουμε ότι η Super League είναι ο βασικός χρηματοδότης της ΕΠΟ με ποσό ύψους 23 εκατ. ευρώ για δυο χρόνια, όμως τα χρήματα δεν πάνε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου αλλά σε παχυλούς μισθούς «εκλεκτών» της... εξυγίανσης.

Αναλυτικά όλα τα θέματα του ΔΣ: 1/ Επαγγελματική διαιτησία, 2/ Μείωση ποσοστού της ΕΠΟ για τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών από 5% σε 1%, 3/ Μείωση ποσοστού της ΕΠΟ για μεταγραφές ποδοσφαιριστών από 5% σε 1%, 4/ Τελική επικύρωση βαθμολογικού πίνακα Πρωταθλήματος, 5/ Τελική επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Πρωταθλημάτων Υποδομών Super League K19 και Κ15, 6/ Ημερομηνία έναρξης, ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα και ημερομηνία κλήρωσης αναφορικά με το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League 1 Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2023-24, 7/ Προτάσεις προς την ΕΠΟ περί τροποποίησης κανονισμών, 8/ Δέσμευση χορηγικών παροχών (άρθρου 8 παρ. 10 του ΚΑΠ), 9/ Θέμα παραχώρησης στιγμιοτύπων αγώνων προς το Συνεταιρισμό, 10/ Εμπορικά θέματα (ανανεώσεις συμβάσεων κ.λ.π.), 11/ Εισήγηση προς τη ΓΓΑ περί παράτασης ανάθεσης στο Συνεταιρισμό της διαχείρισης του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, 12/ Μίσθωση γραφείων του Συνεταιρισμού, 13/ Εκλογή ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 1/7/2022 – 30/6/2023, 14/ Διάφορα.

Διαβάστε επίσης