Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου του κόσμου (video)

Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου του κόσμου (video)
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 15:26

Εφτά χρόνια μετά την κατάκτηση της Premier League, η Λέστερ υποβιβάστηκε, αντιθέτως η Έβερτον κέρδισε την παραμονή της. Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε τους Μπουσκέτς και Άλμπα, ενώ η Μίλαν πήρε το ντέρμπι με την Γιουβέντους.

Η Έβερτον χρειαζόταν μόνο νίκη στο Γκούντισον Παρκ απέναντι στη Μπόρνμουθ για να μείνει στην Premier League. Ο Ντουκουρέ ήταν αυτός ο οποίος λύτρωσε τα ζαχαρωτά στο 58’ και πέτυχε το μοναδικό γκολ, απομακρύνοντας τους χειρότερους εφιάλτες πάνω από το Μερσεϊσάιντ.

Εκ διαμέτρου αντίθετα ήταν τα συναισθήματα στο στάδιο Κινγκ Πάουερ. Η Λέστερ επικράτησε 2-1 της Γουέστ Χαμ, όμως η σωτηρία της Έβερτον την καταδίκασε σε υποβιβασμό, γεγονός που σκόρπισε απέραντη θλίψη στους οπαδούς της πρωταθλήτριας Αγγλίας του 2016. Για την ιστορία, ο Μπαρνς άνοιξε το σκορ στο 34’, ο Φας πέτυχε το 2-0 στο 62’ και ο Φορνάλς μείωσε στο τελικό 2-1 στο 79’.

Η Νότιγχαμ είχε εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της από την προηγούμενη αγωνιστική και χωρίς άγχος έφερε ισοπαλία 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας. Ο Αβονίγι σκόραρε το 0-1 στο 31’ και ο Χιούζ ισοφάρισε στο 66ο λεπτό. Μετά τη λήξη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο και συνεχάρη τους παίκτες και τον προπονητή Στιβ Κούπερ για την επίτευξη των στόχων της Νότιγχαμ.

Φιέστα για τον τίτλο και αποχαιρετισμούς περιλάμβανε η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μαγιόρκα με 3-0. Ο Ανσού Φάτι χρίστηκε σκόρερ μόλις στο πρώτο λεπτό και στο 24’ διπλασίασε τα προσωπικά τέρματα του. Ο Γκάβι διαμόρφωσε το 3-0 στο 70’ με σουτ. Στους παίκτες του Τσάβι απονεμήθηκε το τρόπαιο του πρωταθλητή μετά τη λήξη, ενώ οι οπαδοί αποθέωσαν τους Μπούσκετς και Ζόρντι Άλμπα, οι οποίοι αποχωρούν από τους μπλαουγκράνα. Το Καμπ Νοου κλείνει για μία διετία προκειμένου να ανακατασκευαστεί.

Ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν ο πρωταγωνιστής στην επικράτηση της Μίλαν με 1-0 επί της Γιουβέντους στο Τορίνο. Ο Γάλλος σκόραρε το νικητήριο γκολ και οι τρεις βαθμοί επέτρεψαν στους ροσονέρι να σιγουρέψουν τη συμμετοχή τους στο Champions League.

Πηγή: megatvcom

Διαβάστε επίσης