Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το επίτευγμα του Ζινκερνάγκελ με τη Σταντάρ

Το επίτευγμα του Ζινκερνάγκελ με τη Σταντάρ
Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023 - 13:20

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ μπορεί να αγωνίστηκε σχεδόν μία σεζόν με τα χρώματα της Σταντάρ Λιέγης, αλλά σε αυτή τη σύντομη «θητεία» του στον βεγλιγκό σύλλογο έφτασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα! Κι αυτό, διότι ο Δανός μεσοεπιθετικός κατάφερε να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Σταντάρ που έφτασε τα 10 γκολ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια με το βελγικό κλαμπ.

Πρόσφατες αναφορές στο Βέλγιο για τον Ζινκερνάγκελ, σημείωσαν ότι: «Η Σταντάρ χρειαζόταν έναν πραγματικό κορυφαίο επιθετικό εδώ και μερικά χρόνια. Και στον αγώνα με την Βέστερλο, ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ σημείωσε το 10ο γκολ του στη σεζόν. Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που παίκτης της Σταντάρ φτάνει σε αυτό τον απολογισμό».

Συμπλήρωσαν ακόμα: «Πρόκειται για ένα συμβολικό αριθμό, συνώνυμο με μια καλή αποτελεσματικότητα από τον «Ζινκ», που σημαίνει πολλά. Είναι πράγματι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-2019 και τα 12 γκολ του Ρενόντ Εμόντ, που παίκτης της Σταντάρ έχει περάσει το όριο των 10 γκολ σε μια σεζόν. Αν και η Σταντάρ, δεν είχε έναν «καθαρόαιμο» επιθετικό τα τελευταία χρόνια, οι μέσοι και οι εξτρέμ έπρεπε να αναλάβουν έναν ρόλο που δεν είναι δικός τους στην ουσία: αυτόν που θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Από αυτή τη σεζόν 2018-2019, μόνο ένας σέντερ φορ τερμάτισε πρώτος σκόρερ της Σταντάρ . Αυτός είναι ο Ντένις Ντράγκους, το 2021-2022, με μόλις έξι τέρματα»!

Διαβάστε επίσης

Ασπίδα την UEFA στις αλλαγές

Ασπίδα την UEFA στις αλλαγές

Οι ΠΑΕ απέρριψαν τους Μάνταλο, Μπένετ και η Super League θα φτάσει μέχρι τη Νιόν για την επαγγελματική διαιτησία