Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φοβάται εξευτελισμό από την UEFA η ΕΠΟ για την αδειοδότηση

Φοβάται εξευτελισμό από την UEFA η ΕΠΟ για την αδειοδότηση
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 - 15:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αντιμέτωπη με μια βαριά τιμωρία είναι η ΕΠΟ. Θα είναι μεγάλο πλήγμα για την ομοσπονδία αν η UEFA της αφαιρέσει την αρμοδιότητα της αδειοδότησης ή αν βάλει επιτηρητή. Ηδη, στην ΕΠΟ έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις στην αδειοδότηση και παράλληλα οι Μπαλτάκος, Φιλιππούσης, Σαράκης (σ.σ. ο επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης) απολογήθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA.

Με δεδομένη την άμεση επιβολή προστίμων (ύψους 130.000 και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα) που όμως δεν σταμάτησαν εκεί αλλά τους κάλεσαν σε απολογία στην ΕΠΟ φοβούνται τα χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα (χειρότερα) παραδέχθηκε και ο Μπαλτάκος σε προηγούμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Πλέον, απομένει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μέχρι το τέλος του μήνα. Η ΕΠΟ κατηγορήθηκε για επτά λάθη στη λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης, εκ των οποίων τα δυο χαρακτηρίστηκαν σοβαρά.

Πάντως, σε συνεδρίαση της ΕΕ που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος έριχνε τις ευθύνες στον εκτελεστικό διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση, επειδή άλλαξε το οργανόγραμμα και υποβάθμισε τον Γιώργο Δημητρίου. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής απάντησε ότι η αρμοδιότητα δεν έφυγε ποτέ από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και ότι ο Δημητρίου παρέμεινε (σ.σ. από διευθυντής ως απλός υπάλληλος) στο τμήμα αδειοδότησης. Ο Σαράκης (σ.σ. ο νέος υπεύθυνος) ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σωστή ενημέρωση και ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας Νίκος Μπάρτζης προσπαθούσε να καλύψει τους Φιλιππούση, Σαράκη! Ουσιαστικά, ο ένας προσπαθούσε να καλύψει τον εαυτό του και να πει ότι φταίει ο άλλος.

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης η ΕΠΟ είχε εκτεθεί και πέρσι το καλοκαίρι. Ο Σαράκης έκανε έφεση, θεωρώντας ότι κακώς αδειοδοτήθηκε ο Αρης και παρενέβη η UEFA για να μην προχωρήσει η έφεση. Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ η έφεση θεωρήθηκε καταχρηστική. Μάλιστα, από την UEFA, είχαν προειδοποιήσει από τότε, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα: «Η ΕΠΟ οφείλει όχι μόνο να λειτουργεί σύμφωνα με τα άρθρο 11 του κανονισμού αδειοδότησης UEFA CL&FFP το οποίο αναφέρεται στην "ίση μεταχείριση και την εμπιστευτικότητα των φακέλων των ΠΑΕ" (Equal treatment and confidentiality) αλλά και να διασφαλίζει την εφαρμογή του», ανέφερε η γνωμάτευσή της για τον Αρη.

Διαβάστε επίσης