Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σφυρίζει αδιάφορα η ΕΠΟ για ασυμβίβαστο των προέδρων των ΕΠΣ

Σφυρίζει αδιάφορα η ΕΠΟ για ασυμβίβαστο των προέδρων των ΕΠΣ
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 - 10:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θέλουν όποιος εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να παραιτείται από την προεδρεία της ποδοσφαιρικής ένωσης. Όμως, ούτε αυτή τη φορά η ομοσπονδία προώθησε σχετική διάταξη προς ψήφιση στη ΓΣ που έχει προγραμματίσει για τις 30 Ιουνίου. Ο Μπαλτάκος δεν θέλει να σπάσει αβγά (φοβάται και να μην τον διώξουν) και οι πρόεδροι των ΕΠΣ, που στελεχώνουν την ΕΕ της ΕΠΟ, δεν θέλουν να πάνε κόντρα στα συμφέροντά τους.

Στην ΕΠΟ δεν βλέπουν το θέατρο του παραλόγου, αυτή την παρωδία. Είναι δυνατόν οι πρόεδροι των ΕΠΣ να λογοδοτούν στους εαυτούς τους; Το σχολιάζουμε επειδή όπως αναφέραμε η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΕ της ΕΠΟ είναι και πρόεδροι ενώσεων, τη στιγμή που η ομοσπονδία (υποτίθεται ότι) λογοδοτεί στις ΕΠΣ καθώς αυτές ψηφίζουν τον οικονομικό και τον διοικητικό απολογισμό της. Για αυτό και οι ξένες ομοσπονδίες αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε αυτή την... παρωδία και στην ολιστική μελέτη συμπεριλήφθη να μπει ασυμβίβαστο μεταξύ συμβούλων της ΕΠΟ και προέδρων των ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Παρόλα αυτά στην ΕΠΟ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Το έβαλαν κάτω από το χαλί, με την ελπίδα να ξεχαστεί! Αν και ξένισε πολύ στους ξένους αξιωματούχους το γεγονός ότι οι παράγοντες της ΕΠΟ ελέγχουν εαυτούς κάτι που ισοδυναμεί με «διοικητικό φάουλ», επειδή δεν μπορεί ο κριτής και αυτός που κρίνεται να είναι το ίδιο πρόσωπο. Είναι δυνατόν κάποιος να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ασυμβίβαστο μπορεί να καθιερωθεί με νόμο. Αρα, μπορεί το... μπαλάκι πάει στον επόμενο υφυπουργό Αθλητισμού ή αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, υπό τη «στέγη» του Υπουργείου Παιδείας.

Χώρια που η ολιστική μελέτη ζητεί να μπουν όρια στις θητείες των μελών της ΕΕ «επειδή αποτελούν πάγιο εργαλείο χρηστής διακυβέρνησης το οποίο εφαρμόζεται στις σύγχρονες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες». Αλλά και για αυτό το θέμα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Να δούμε τι θα γίνει όταν τους πουν ότι πρέπει να έχουν και αναδρομική ισχύ.

Όλα τα παραπάνω είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ΕΠΟ δεν υλοποιεί ολόκληρη την ολιστική μελέτη, παρά διατάξεις που την «βολεύουν»...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης