Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Μπιτζούνη δικαιώνει τον Ολυμπιακό για το σκάνδαλο της αποζημίωσης του Μπαλτάκου

Η Μπιτζούνη δικαιώνει τον Ολυμπιακό για το σκάνδαλο της αποζημίωσης του Μπαλτάκου
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 - 13:16

Υπόμνημα-φωτιά της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσίας Μπιτζούνη προς τα μέλη της ΕΕ «καίει» την απόφαση της ΓΣ της Ομοσπονδίας, στις 30/6, για αποζημίωση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, δικαιώνοντας 100 % τον Ολυμπιακό. Θυμίζουμε ότι η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ με εξώδικο που έστειλε την περασμένη Δευτέρα (10/7) στα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, το οποίο υπέγραφε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης έθετε προ των ευθυνών τους τον Μπαλτάκο και τους συμβούλους της ομοσπονδίας, χτυπώντας το «καμπανάκι» για κίνδυνο διάπραξης απιστίας σε βάρος της ΕΠΟ. Ακόμη, στο εξώδικο του Ολυμπιακού γινόταν ξεκάθαρη αναφορά σε «απολύτως παράνομη και άκυρη η απόφαση για την αποζημίωση» του προέδρου της ομοσπονδίας.

Όλα γίνονται με αφορμή την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ για να εισπράξει ο Μπαλτάκος 96.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο της θητείας του και άλλα τόσα για τον δεύτερο (συνολικά 192.000 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2024). Τα χρήματα αυτά χαρακτηρίστηκαν ως αποζημίωση, όμως πρέπει να εγκριθούν και από την ΕΕ της ΕΠΟ. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό, όπως αναφέρει στο εξώδικό του (το οποίο έστειλε στις 10/7), πρόκειται για «ποινικά κολάσιμη απόφαση» και προειδοποίησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

«Η απόφαση πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας και σύννομης λήψεως αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης», τονίζει η επί τιμή Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, στο σημερινό (14/7) υπόμνημά της προς τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος δικαστικής προσβολής του κύρους της απόφασης.

Αναλυτικά η Διονυσία Μπιτζούνη αναφέρει στο υπόμνημά της: «Συμπερασματικά η συζήτηση που ακολούθησε της πρότασης του κ. Σαρηγιαννίδη και η απόφαση που ελήφθη, κατόπιν ψηφοφορίας, σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις των άρθρων 25 παρ. 1 και 28 παρ. 3 του Καταστατικού, πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας και σύννομης λήψεως αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Απόρροια των ανωτέρων εκτιθέμενων είναι ο κίνδυνος προσβολής του κύρους της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ενώπιον τον Δικαστηρίων και η εμπλοκή της Ομοσπονδίας σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα, ο οποίος μόνο να ζημιώσει μπορεί το κύρος της Ομοσπονδίας και όλα αυτά στο βωμό των συμφερόντων του κ. Προέδρου. Τι εντύπωση θα αποκόμισαν άραγε οι παριστάμενοι για λογαριασμό της UEFA και της FIFA από τον διακαή αγώνα του Προέδρου να αποζημιωθεί με κάθε τρόπο και μέσο, ενώ παράλληλα η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία συστάθηκε κατόπιν επιταγής της ολιστικής μελέτης της UEFA για τον έλεγχο των οργάνων της Ομοσπονδίας, «φιμώθηκε» και δεν της επετράπη να παρουσιάσει στα αρμόδια πρόσωπα τα πορίσματα του έργου της».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας ΓΣ της ΕΠΟ δεν περιλαμβάνονταν θέμα αποζημίωσης του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου ούτε μπορούσε να... πλασαριστεί σε αυτό της «αποζημίωσης των μελών της ΕΕ της ΕΠΟ», επειδή αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη της ΓΣ και δεν ελήφθη απόφαση!

Για το γεγονός ότι τελικά συζητήθηκε και πάρθηκε απόφαση να καταβληθεί αποζημίωση 8.000 ευρώ τον μήνα στον Μπαλτάκο (και μάλιστα αναδρομικά) η Μπιτζούνη σχολιάζει στο υπόμνημά της ότι πρόκειται για αυθαιρεσία για παρανομία. Επίσης, προσθέτει ότι έρχεται σε αντίθεση και με αφορμή ότι με βάση την απόφαση της ΓΣ στις 30/9/22 συστάθηκε πενταμελής ειδική επιτροπή από προέδρους ΕΠΣ, η οποία όχι μόνο δεν παύτηκε αλλά δεν έκανε και εισήγηση! Με άλλα λόγια η απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ στις 30/6 συγκρούεται με απόφαση προηγούμενης ΓΣ!

Ακόμη, η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης Διονυσία Μπιτζούνη υπενθυμίζει ότι στη ΓΣ της 2ας Νοεμβρίου 2022 ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ απέσυρε το θέμα περί αποζημίωσής του, δηλώνοντας μάλιστα σχετικά ότι «το μόνο που ζητάει από την Συνέλευση να εγκρίνει είναι ότι η μόνη αποζημίωση που θα λαμβάνει θα είναι αυτή που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή, έξοδα κίνησης, διαμονής, σίτισης, που ισχύει για όλο το προσωπικό της Ε.Π.Ο. όταν μετακινούνται».

Διαβάστε επίσης