Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο τίμιος «εργάτης» του Θρύλου!

Ο τίμιος «εργάτης» του Θρύλου!
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 22:21

ΜΙΛΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ANTΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που είχε πολύ θετική εικόνα στο 1-1 με την Νόρτζελαντ, ήταν ο Γιώργος Μασούρας. Ο διεθνής άσος ήταν αρκετά δραστήριος δίνοντας πολλές επιθετικές λύσεις και ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Μασούρας μέχρι στιγμής έχει δώσει πολλές λύσεις στην «φροντ λάιν» του θρύλου. Στο 2-1 επί της Σλοβάτσκο, έπαιξε για ένα ημίχρονο ως σέντερ φορ, «καλύπτοντας» τη θέση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στο δεύτερο φιλικό με τους Δανούς, ο Έλληνας επιθετικός έπαιξε ως εξτρέμ στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη, με το σύστημα να γίνεται 4-4-2, πήγε στο πλευρό του Ελ Αραμπί και έκανε πολύ καλή δουλειά.

Και μόνο τυχαίο δε μπορεί να είναι ότι σ’ αυτό το ματς ο παίκτης που μάλλον ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού συνολικά σε απόδοση (και τον ακολούθησαν Ελ Αραμπί, Ρέαμπτσιουκ, Ινμπόμ και Μπα) ήταν ο Μασούρας. Όπως φαίνεται λοιπόν, ο «Μάσου» είναι ένας ποδοσφαιριστές που μπορεί να «λύσει» πολλούς «γρίφους» επιθετικά και να «λύσει» τα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει στο DNA του το στοιχείο του ατελείωτου τρεξίματος και της πίεσης ψηλά στην προσπάθεια κλεψιμάτων και ανάκτησης μπάλας και αυτό γουστάρει πολύ ο Ισπανός τεχνικός.

Ναι ο Μασούρας δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Είναι ο παίκτης όμως που 'κολλάει' σχεδόν απόλυτα σε αυτά που ζητάει ο Μαρτίνεθ ιδίως στο σκέλος του πρέσινγκ στον αντίπαλο. Γενικά παρουσιάζεται και βελτιωμένος και ανεβασμένος αγωνιστικά και ψυχολογικά. Εκτός των άλλων πρόκειται για έναν παίκτη με 210 αγώνες στον Ολυμπιακό και έχοντας 47 γκολ και 25 ασίστ.

Διαβάστε επίσης