Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φρέιρε, ακόμη ένας που ταιριάζει στο ποδόσφαιρο του Μαρτίνεθ

Φρέιρε, ακόμη ένας που ταιριάζει στο ποδόσφαιρο του Μαρτίνεθ
Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 - 22:10

Η περίπτωση του Νικολάς Φρέιρε, ανεξάρτητα από το αν τελικώς ο Ολυμπιακός θα τον αποκτήσει ή όχι, ο παρατηρητής οδηγείται σε μια εύκολη διαπίστωση: ο Θρύλος σημαδεύει έναν κεντρικό αμυντικό που ταιριάζει στο αγωνιστικό μοντέλο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δηλαδή έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας κεντρικός αμυντικός για να είναι λειτουργικός βάσει των αρχών της αγωνιστικής φιλοσοφίας του προπονητή των Πειραιωτών,

Ο Φρέιρε είναι ένας κεντρικός αμυντικός μαθημένος να αγωνίζεται σε ομάδα που στήνει στην σέντρα την αμυντική γραμμή της επειδή ανεβαίνει ψηλά στο τερέν για να πιέσει τον αντίπαλο όταν αυτός βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης της επίθεσης. Eίναι έμπειρος, ποιοτικός, ψηλός, αριστεροπόδαρος, με αρχηγική παρουσία και Αργεντίνος, με ότι συγκαταλέγεται αυτό.

Δυναμικός στόπερ, με καλή αντίληψη του παιχνιδιού, καλές τοποθετήσεις, όχι άμυνα πολύ ψηλά, χωρίς πολλές κάρτες και με μόνο μία (!) αποβολή στην καριέρα του.

Πρόκειται, για έναν καλό στόπερ, όχι βεβαίως τον καλύτερο. Θα χρειαστεί λογικά τον χρόνο του, καθώς εκτός των άλλων έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τις 29 του περασμένου Απρίλη. Μπορεί να προσφέρει και στις στατικές φάσεις, καθώς σκοράρει με το κεφάλι, ενώ έχει σημασία να δούμε κατά πόσο έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει και τους υπόλοιπους στόπερ.

Ανεξάρτητα όμως από το αν θα τον αποκτήσει ή όχι ο Ολυμπιακός, αυτό που συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι στον Θρύλο σηματοδοτεί αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο που χτίζεται το ρόστερ. Διότι ο Φρέιρε αλλά και οι παίκτες που έχουν ήδη αποκτηθεί (Ιμπόρα, Κίνι) έχουν τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει μέχρι σήμερα στην καριέρα του ο Μαρτίνεθ. Δηλαδή είναι παίκτης με τα χαρακτηριστικά που αναζητεί ο προπονητής και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου

Διαβάστε επίσης

Με το... δεξί η Σερβέτ!

Με το... δεξί η Σερβέτ!

Η Σερβέτ, που ενδέχεται να βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού, ξεκίνησε τη σεζόν με εκτός έδρας νίκη, 3-1, ενάντια στην Γκρασχόπερ.