Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομολόγησαν ...πέναλτι οι Μπένετ, Μάνταλος

Ομολόγησαν ...πέναλτι οι Μπένετ, Μάνταλος
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023 - 22:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με παράβαση κανονισμού βγήκαν οι πίνακες διαιτητών των Μάνταλου, Μπένετ, κάτι που προκύπτει από δική τους γκάφα που είναι η γκάφα της δεκαετίας. Ως απάντηση σε ανακοίνωση ΕΠΣ παραδέχθηκαν ότι ζήτησαν προτάσεις τους για διαιτητές που ήθελαν να ανεβάσουν σε ανώτερη κατηγορία!

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Μεσσηνίας έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας επειδή δεν ανέβηκαν οι Καυκάς, Τσαμούρης, Ρέκκας, Κομπιλίρης από τη Γ' Εθνική στη Super League 2. Ξέρετε τι διέρρευσε από την ΚΕΔ; Ότι στο αίτημα που είχε στείλει η ΕΠΣ Μεσσηνίας εξαιρούσε τον Ρέκκα!

Γιατί δεν διέρρευσαν εγγράφως όλα αυτά;

Όμως, από που προβλέπεται οι ποδοσφαιρικές ενώσεις να κάνουν εισηγήσεις για το ποιοι διαιτητές θα ανέβουν; Από που προβλέπεται οι ποδοσφαιρικές ενώσεις, αρμόδιες για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να εισηγούνται ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ποιες εισηγήσεις έκαναν οι ενώσεις και γιατί δεν ανακοινώθηκαν; Ποιες από αυτές υλοποιήθηκαν; Αρμόδιες είναι οι ΕΠΣ ή πρέπει οι διαιτητές να αξιολογούνται με βάση αγωνιστικά κριτήρια, τις εκθέσεις των παρατηρητών;

Οι προτάσεις των ποδοσφαιρικών ενώσεων εστάλησαν στην ΚΕΔ ή στην ΕΠΟ; Ποιος τις ζήτησε;

Γίνεται αντιληπτό πως με όλα αυτά δεν υπάρχει ανεξαρτησία της διαιτησίας. Όλα αυτά είναι ένας λόγος ακόμη για να προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία, ώστε να αξιολογούνται οι διαιτητές με αντικειμενικά κριτήρια και να μην εξαρτώνται από το ποιοι έχουν καλές σχέσεις με τις ενώσεις τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια και άλλα πράγματα. Οι διαιτητές πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο.

Πάντως, η ΚΕΔ δεν απάντησε στις καταγγελίες διαφόρων ΕΠΣ για τους πίνακες διαιτητών. Η ΕΠΣ Μακεδονίας καταγγέλλει «παρεμβάσεις» και διαιτητές-«εργαλεία», η ΕΠΣ Θεσσαλίας «έμμεσο εκβιασμό και δεν θα μετατρέψουμε τους διαιτητές μας σε εργαλειοθήκη», η ΕΠΣ Καρδίτσας ότι ανέβηκαν όσοι είχαν πρόσβαση στα «κέντρα εξουσίας».

Ακόμη, ανακοινώσεις έβγαλαν οι ΕΠΣ Πειραιά και Μεσσηνίας. Η τελευταία αναφέρει ότι «είδαμε πίνακες με μοναδικό κριτήριο την ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ και της δικές σας ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και όχι με αξιολόγηση», αλλά από την ΚΕΔ απάντησαν ότι δεν ζήτησε να ανέβει ο Ρέκκας! «Τουρίστας ο Μπένετ, "σκιώδης αρχιδιαιτητής" ο Μάνταλος που λύνει και δένει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.

Διαβάστε επίσης