Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επικίνδυνη στο ψηλό παιχνίδι...

Επικίνδυνη στο ψηλό παιχνίδι...
Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023 - 18:25

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ραντεβού, με την Γκενκ, στο Φάληρο, στις 10 Αυγούστου έχει ξεκινήσει. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι βοηθοί του, έχουν αρχίσει το… ξεσκόνισμα της βελγικής ομάδας και ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» των Βέλγων, είναι με… διαφορά η μεγάλη ευστοχία που έχουν, «εκτελώντας» με το κεφάλι!

Αναλυτικότερα, η Γκένκ έχει σημειώσει μέχρι στιγμής επτά γκολ. Τα τέσσερα ήταν στην έδρα της Μόλενμπεκ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ τρία σημείωσε απέναντι στην Σερβέτ, στα δύο παιχνίδια που έδωσε με τους Ελβετούς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στην Έουπεν, δεν βρήκε δίχτυα. Από τα παραπάνω τέρματα, τα τέσσερα ήρθαν με κεφαλιές. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό που «αγγίζει» το 58%! Στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Σερβέτ στην Ελβετία, ο Τολού Αροκοντάρε, άνοιξε το σκορ για τους Βέλγους με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χροσόφσκι. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, σκόραρε ξανά με το κεφάλι, αλλά σε κανονική ροή παιχνιδιού, μετά από σέντρα του Μάικ Τρεσόρ. Είναι ενδεικτικό ακόμα, πως και από τα τέσσερα τέρματα απέναντι στην πιο αδύναμη Μόλενμπεκ για το πρωτάθλημα, το 0-3 και το 0-4 ήρθαν ξανά με κεφαλιά! Ο Ντανιέλ Μουνιόθ, σκόραρε στην πρώτη περίπτωση και ο Κάρλος Κουέστα στη δεύτερη, μετά από ασίστ του Ζόζεφ Πάιντσιλ. Μάλιστα, από τα υπόλοιπα τρία γκολ των Βέλγων στα παραπάνω ματς που δεν ήρθαν με το κεφάλι, τα δύο προήλθαν από εκτελέσεις πέναλτι και το ένα με σουτ.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, πως η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, θα έχει… μπόλικη δουλειά στις εναέριες «μονομαχίες». Και από αυτές θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση στα play off του Γιουρόπα Λιγκ. Στο κέντρο της άμυνας, ο Ολυμπιακός απέκτησε πρόσφατα δύο στόπερ που έχουν το «συν» πως λόγω ύψους μπορούν να βάλουν… φρένο στην Γκένκ. Για την ακρίβεια, ο Νίκολας Φρέιρε, βλέπει τον… κόσμο από το 1,87, ενώ ο Τζάκσον Πορόσο, έχει ύψος που φτάνει το 1,92. Αμφότεροι λοιπόν θα έχουν… μπόλικη δουλειά πίσω.

Διαβάστε επίσης