Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εδώ θα πάρει την πρόκριση ο Θρύλος!

Εδώ θα πάρει την πρόκριση ο Θρύλος!
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 - 15:42

Μια σημαντική «μάχη» θα δώσει αύριο στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Γκενκ με στόχο την πρόκριση στα play-offs του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στο «KRC Genk Arena» και το gavros.gr σας παρουσιάζει το γήπεδο στο οποίο ο Θρύλος θα παλέψει για την πρόκριση.

H Gegeka Arena ή αλλιώς «KRC Genk Arena» είναι έδρας της Γκενκ και έχει χωρητικότητα 23.718, εκ των οποίων οι 4.200 είναι θέσεις όρθιων και χτίστηκε το 1999.

Πριν από την έναρξη της σεζόν 2007/08, το γήπεδο ήταν γνωστό ως «Het Fenixstadion». Ωστόσο, στις αρχές του 2007 η Γκενκ υπέγραψε συμφωνία με την βελγική ζυθοποιία «Alken-Maes» για να πάρει την συγκεκριμένη ονομασία το γήπεδο, ενώ μετά από πέντε χρόνια άλλαξε και πάλι όνομα σε «Cristal Arena». Το 2016, το όνομα άλλαξε σε Luminus Arena, με το όνομα της βελγικής εταιρείας Luminus, του νέου χορηγού του γηπέδου, ο οποίος υπέγραψε τετραετή συμφωνία για τα δικαιώματα ονομασίας. Το 2021, το όνομα άλλαξε σε Cegeka Arena, με το όνομα της βελγικής εταιρείας πληροφορικής, του νέου χορηγού του γηπέδου, ο οποίος υπέγραψε μια δεκαετή συμφωνία για τα δικαιώματα ονομασίας.

Mάλιστα, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Βελγίου έπαιξε δύο παιχνίδια σε αυτόν τον χώρο το 2009, ένα φιλικό εναντίον της Σλοβενίας και ένα ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής το 2010, εναντίον της Βοσνίας, το οποίο έχασαν 2-4. Στις 20 Νοεμβρίου 2018, η Ιταλία έπαιξε φιλικό παιχνίδι με τις Ηνωμένες Πολιτείες και κέρδισε με γκολ του Ματέο Πολιτάνο στο 94ο λεπτό.

Nα σημειωθεί ότι, στις 21 Αυγούστου του 2018 είχε αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο και ο Θρύλος απέναντι στην Γκενκ, σε φιλική αναμέτρηση, όπου είχε ηττηθεί με 4-0.

Διαβάστε επίσης