Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προγνωστικά Ισπανίας (18/8): Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ και Βαλένθια – Λας Πάλμας

Προγνωστικά Ισπανίας (18/8): Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ και Βαλένθια – Λας Πάλμας
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 12:06

Το BetMarket σας παρουσιάζει την ανάλυση και τα προγνωστικά των αναμετρήσεων Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ και Βαλένθια – Λας Πάλμας με τις οποίες ανοίγει η 2η αγωνιστική στην Α’ Ισπανίας σήμερα 18/08.

Ανάλυση Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα στάθηκε μια χαρά στη Λας Πάλμας (1-1) στην πρεμιέρα και χωρίς ίχνος υπερβολής… πέταξε δύο βαθμούς βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε (μεταξύ αυτών δύο δοκάρια το ένα σε πέναλτι). Πλην του πρώτου ημιώρου στο οποίο έγινε και το 0-1 λόγω ενός «χαζού» πέναλτι (29’), πάτησε καλύτερα στο υπόλοιπο ματς, ενώ άλλαξε όλη η εικόνα του αγώνα μόλις μπήκε ο παικταράς Νταρντέρ. Αυτός «έφτιαξε» και το γκολ της ισοφάρισης (70’). Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο θα την απελευθερώσει αρκεί να δώσει και το «οκ» ο αμυντικογενής σε γενικές γραμμές τεχνικός Αγκίρε.

Ανάλυση Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε με το… αριστερό (1-2 με την Μπέτις). Εάν ήμασταν στη διοίκηση θα ρίχναμε πρόστιμο σε όλη την ομάδα για τη συμπεριφορά της στο δεύτερο γκολ των Ανδαλουσιάνων (στο 90+5’). Γενικότερα έδειξε λίγο ανοργάνωτη και απείθαρχη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ήταν και στον… κόσμο του ο προπονητής Σετιέν (δεν είναι πρωτόγνωρο). Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση. Έβαλε 120 εκατ. ευρώ στα ταμεία και ξόδεψε μόλις 10! Με τέτοια νοοτροπία δεν φτάνεις… ούτε στο επόμενο στενό! Εκτός οι Α. Μορένο (α. 1/0), Κοκλέν (μ. 16/1), Πίνο (εξ. 36/4). Μπήκε αποστολή ο πολύπειρος Αλμπιόλ (α. 25/0), αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει.

Προγνωστικά Ισπανίας στο Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ (18/08)

Πρωτίστως αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα θα κυμαίνεται στους 30-31 βαθμούς («γκρίνιαζαν» αμφότεροι οι προπονητές), η αίσθηση, όμως, θα είναι σαν να έχει 34 και η υγρασία αναμένεται στο 90%-95%! Αυτές οι συνθήκες θα δυσχεράνουν τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο «cooling break» και στάνταρ πολλές καθυστερήσεις οπότε, δεν χρειάζονται μεγάλα ανοίγματα.

Εννοείται ότι δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με τον φαβοριτισμό της Βιγιαρεάλ ιδίως με την εικόνα που είδαμε στην πρεμιέρα. Επιπλέον, πάει και σε μία έδρα στην οποία μετράει 0-2-4 στις τελευταίες έξι επισκέψεις έχοντας δεχτεί από τρία γκολ και πάνω στις 3/4 ήττες (0-1, 0-4, 1-3, 2-4). Βλέπουμε καλή περίπτωση το «1Χ και Ov 1,5» στο 2,35 στη Fonbet.

Επίσης, στα «στημένα» ανεβαίνει ο στόπερ Ραΐγιο (έβαλε το γκολ με τη Λας Πάλμας). Είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Παίζει πάντα 90λεπτα (εκτός αν τραυματιστεί ή παραστεί άλλη ανάγκη). Από τη στιγμή που τις «στημένες φάσεις» θα τις εκτελεί ως επί το πλείστον ο Νταρντέρ (αυτός τον βρήκε και στο 1-1 στη Λας Πάλμας), υπάρχει αξία λοιπόν, ο Ραΐγιο να κάνει μία τελική στην εστία στο 6,00 στη Stoiximan. Ο συγκεκριμένος θα μας απασχολεί συχνά – πυκνά φέτος, διότι πάντα θα προσφέρεται σε υψηλότατες αποδόσεις.

Κλειστή η εξέδρα των φανατικών (τα «κομάντο») του «Μεστάγια» λόγω τιμωρίας, επειδή υπήρξαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Βινίσιους στο περσινό ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης (21/04).

Ανάλυση Βαλένθια

Η Βαλένθια μας… δίκασε (2-1 τη Σεβίλλη) στην πρεμιέρα της προσωπικής στήλης μας στο Betmarket. Εντούτοις, παραμένει μία από τις μεγάλες συμπάθειές μας, καθώς έχουμε καλούς φίλους εκεί.

Δεν περιμέναμε τόσο ώριμο και πειθαρχημένο ματς με τόσα πιτσιρίκια στην ενδεκάδα. Οι πιο μεγάλοι ήταν ο 32χρονος Παουλίστα και ο 28χρονος Γκαγιά! Οι υπόλοιποι, 20-26! Όλα τα λεφτά ο νεοαποκτηθέντας Πεπέλου, ο οποίος αν και 25άρης έπαιζε σαν 35άρης! Η ομάδα άφησε υποσχέσεις, αλλά χρήζει αναφοράς ότι η Σεβίλλη ήταν... άφαντη και ο τεχνικός Μπαράχα έκανε… εγκλήματα. Χρειάζεται 4-5 ενδεκαδάτους! Θα λείψουν οι φανατικοί λόγω τιμωρίας όπως αναφέραμε παραπάνω, η δυναμική, όμως, αυτού του γηπέδου είναι τέτοια που και πιτσιρίκια να έχει η εξέδρα την… ακούει ο αντίπαλος! Εκτός ο Μαρί (ε. 33/12).

Ανάλυση Λας Πάλμας

Η Λας Πάλμας μπήκε δυνατά με τη Μαγιόρκα (1-1) παρασυρόμενη από το ενθουσιώδες κοινό της, αλλά όσο περνούσε η ώρα αποκαθίσταντο η τάξη. Έτσι, παρότι πήρε προβάδισμα με πέναλτι - δώρο της αντιπάλου της (29'), το ματς έδειχνε ότι θα πάει… δεξιά. Ιδίως όταν έμεινε από δυνάμεις το βαρόμετρό της, Βιέρα (εξ. 1/0). Εύκολα θα μπορούσε να έχει χάσει στο τέλος εάν ήταν πιο αποτελεσματική η ομάδα του Μουρίτσι!

Χρειάζεται μεγάλη βελτίωση και παίκτες, επομένως έχει δουλειά να κάνει ο τεχνικός Πιμιέντα. Υψηλό το επίπεδο της Σεγούντα, αλλά η Πριμέρα είναι… Τσάμπιονς Λιγκ συν το ότι αρκετές ομάδες είναι 1-2 βήματα πιο μπροστά. Εκτός οι Μολέιρο (μ. 40/0), Φάμπιο (μ. 31/0), εξέτισε ο Μάρμολ (α. 37/1).

Προγνωστικά Ισπανίας ΣΤΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (18/08)

Το «Μεστάγια» ανήκει στις σκληρότερες έδρες στην Ισπανία. Ανεξαρτήτως του αν πατάει καλά ή όχι η Βαλένθια, δύσκολα περνάς από εκεί μέσα. Είναι και τεράστια η πίεση που ασκεί το κοινό της (ασχέτως που θα λείπουν οι φανατικοί), όσοι έχουν πάει καταλαβαίνουν τι λέμε.

Το προβάδισμα το έχει η ομάδα του Μπαράχα, αλλά στο 1,77 που παίζει μέσο όρο ο «άσος» δεν βρίσκουμε αξία παρά το 8-1-1 των «νυχτερίδων» στα τελευταία 10 μεταξύ τους παιχνίδια στη Βαλένθια.

Διάγουμε μόλις τη δεύτερη αγωνιστική και τα δείγματα από τις ομάδες είναι ανύπαρκτα. Επιπροσθέτως, αυτή την τιμή (πάνω – κάτω) την επιβεβαίωσε μόλις στα 1/3 εντός έδρας ματς με τους Νησιώτες στο πρωτάθλημα (1-1, 2-4, 1-0). Συν το ότι δεν έχει κερδίσει δύο σερί ματς στην αρχή της σεζόν τα 11 τελευταία χρόνια!

Βάσει απόδοσης αξίζει ξεκάθαρα το G/G στο 2,23 στην Betshop, διότι τέτοιες τιμές είναι για ματς της Σεγούντα που τα γκολ μπαίνουν με το… σταγονόμετρο. Είναι λοιπόν από τις αποδόσεις που λες, τη βάζω κι ας χάσω. Βάσει αριθμών, η Βαλένθια έχει 3/4 G/G εντός έδρας και η Λας Πάλμας 5/6 εντός και 2/3 στην αντίπαλό της.

Εξάλλου, θα μπορούσε ως δευτερεύουσα επιλογή να σταθεί και το να σκοράρει πρώτη η Βαλένθια στο 1,62 στο Pamestoixima, καθώς το έπραξε στα 5/6 στο «σπίτι» της απέναντι στη φιλοξενούμενη. Επιπλέον, το «Μεστάγια»… κατηφορίζει ιδίως κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες οπότε, το να βρει πρώτη δίχτυα είναι αρκούντως εφικτό.

Προγνωστικά Ισπανίας - Betmarket Επιλογές (18/8)

18/08, 20:30 Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ «1Χ+OV 1,5»@2,35

18/08, 22:30 Βαλένθια – Λας Πάλμας G/G@2,23

Διαβάστε επίσης