Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα διεθνή κραχ της ΕΠΟ και του Μπαλτάκου...

Τα διεθνή κραχ της ΕΠΟ και του Μπαλτάκου...
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 22:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ δεν είναι μια κανονική ομοσπονδία. Είναι μια ομοσπονδία που βρίσκεται μόνο στην υπηρεσία της «εξυγίανσης» και δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ολυμπιακός έχει καταγγείλει με ονόματα το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, το οποίο λυμαίνεται και την ακατάλληλη ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος δεν μπορούν να σταθούν διεθνώς. Ηταν η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκλείστηκε από ραντεβού Μητσοτάκη-Τσέφεριν, δεν τον υπολογίζουν καν. Ο πρόεδρος της UEFA, πέρσι τέτοιον καιρό, είχε έρθει ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι όμως και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Θυμίζουμε ότι αυτό το ραντεβού είχε γίνει στις 24 Αυγούστου 2022. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον περασμένο Απρίλιο, επικοινώνησε απευθείας με τον πρόεδρο της UEFA, ζητώντας τη συνδρομή του για να έρθουν ελίτ διαιτητές, προκειμένου να μην τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα.

Ακόμη, η ΕΠΟ με τον Μπαλτάκο στην προεδρία έχει υποστεί κι άλλα διεθνή... κραχ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν η FIFA είναι δυσαρεστημένη από το χειρισμό της υπόθεσης και υπάρχει κίνδυνος να αφαιρεθεί από την ΕΠΟ η πειθαρχική δικαιοδοσία για τους «στημένους αγώνες». Αφορμή αποτελούν ότι δεκάδες φάκελοι της Sportradar μπήκαν στο αρχείο της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Η ΕΠΟ που δεν είναι ικανή ούτε να λειτουργήσει σωστά την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των ομάδων. Η UEFA διαπίστωσε έξι παραβάσεις στην όλη διαδικασία, επέβαλε πρόστιμα στην ομοσπονδία και την παρέπεμψε στην Πειθαρχική Επιτροπή της.

Όλα αυτά δείχνουν μια ομοσπονδία κατώτερη των περιστάσεων. Επειδή το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται διαρκώς σε δίνη δυσάρεστων εξελίξεων και όλα ξεκινούν από την ακατάλληλη ομοσπονδία, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη αν επιβληθεί διοικούσα επιτροπή.

Διαβάστε επίσης