Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Mε το δεξί ο Θρύλος για το 48ο πρωτάθλημα!

Mε το δεξί ο Θρύλος για το 48ο πρωτάθλημα!
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 - 23:56

Εκκίνηση με το δεξί έκανε ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα, μιας και νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο Μπιέλ με μια γκολάρα στο 63’ και ο Ελ Αραμπί στο 87’ από την άσπρη βούλα, πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου που πέρα από μερικά διαστήματα, δεν ενθουσίασε, αλλά το κυνήγησε ως το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 53'. Και τώρα, έρχεται η πρώτη «μάχη» με την Τσουκαρίτσκι για τα play-offs του Europa League.

Έτσι παρατάχθηκε στην πρεμιέρα της Super League

Στο ματς με τον Πανσερραϊκό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Nτιέγκο Μαρτίνεθ παράταξε τον Ολυμπιακό σε σχηματισμό 4-3-3, ενώ προχώρησε και σε πέντε αλλαγές, σε ό,τι αφορά την αρχική ενδεκάδα, σε σχέση με το παιχνίδι με την Γκενκ. Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε τους Ντόη, Ραμόν, Αλεξανδρόπουλο, Μπιέλ και Ελ Αραμπί. Με την Γκενκ, θυμίζουμε, είχαν ξεκινήσει Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Φορτούνης και Ελ Κααμπί.

Κάτω από την εστία άρχισε ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ραμόν. Στον άξονα άρχισαν οι Μαντί, Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο. Στο αριστερό άκρο ξεκίνησε ο Μασούρας, ενώ στο δεξί έπαιξε ο Μπιέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Το πρώτο ημίχρονο

Δυναμικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός, με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο που θα το ξεκλείδωνε τον δρόμο προς τη νίκη. Μόλις στο 3’, ο Μπιέλ έφυγε στην αντεπίθεση μετά από ωραία πάσα του Μασούρα και ανατράπηκε από τον Χάγιεκ έξω από την περιοχή και ο διαιτητής Παπαδόπουλος αρχικά έδωσε κίτρινη κάρτα, αλλά μετά από διαβούλευση που είχε από το VAR, τον απέβαλλε και έτσι ο Πανσερραϊκός έμεινε με 10 παίκτες από νωρίς στο ματς. Δύο λεπτά μετά, ο Μπιέλ εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Πανσερραϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 20 λεπτά του ματς και έφτασαν μάλιστα, δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Αρχικά, στο 10’, Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, άλλαξαν ωραία την μπάλα. Ο Μπιέλ επέστρεψε από τα δεξιά στον Καρβάλιο, ο οποίος πλάσαρε στην περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ στο 20’, ο Ραμόν έκανε ένα γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα πήγε στα πόδια του Μασούρα που μέσα από την περιοχή σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 25’, οι Πειραιώτες συνέχισαν την πίεση τους και έφτασαν κοντά στο γκολ, χάνοντας μια ευκαιρία διαρκείας. Πιο συγκεκριμένα, Ο Αλεξανδρόπουλος έκανε την κάθετη πάσα στον Μπιέλ που σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, ο Χόβαν ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα με το δεξί του πόδι, ο Μασούρας που βρέθηκε πολύ κοντά στην εστία στην πλάγια γραμμή του άουτ έκανε πάσα αντί να σημαδέψει την εστία και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Μάλιστα, στη συνέχεια της φάσης, ο Ροντινέι έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 40’, ο Χόβαν έκανε κακή πάσα και η μπάλα βρήκε πάνω στον Μασούρα που τον πίεσε, η μπάλα κόντραρε στον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού και κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Έβγαλε από το ματς τους Μασούρας, Ραμόν, Καρβάλιο και τους αντικατέστησε με τους Σκάρπα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του και Ελ Κααμπί και Κίνι.

Έτσι το σύστημα των «ερυθρόλευκων» έγινε 4-4-2, με τον Σκάρπα να γίνεται αριστερό εξτρέμ βοηθώντας όμως παράλληλα στην οργάνωση και τους μέσους, ενώ ο Ελ Αραμπί είχε παρέα τον συμπατριώτη του, Ελ Κααμπί.

Η αλλαγή του συστήματος και των προσώπων «βγήκε» στον Ισπανό τεχνικό των Πειραιωτών, καθώς η ομάδα έγινε σαφώς πιο επιθετική και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Πανσερραικό, ο οποίος συνέχισε το αμυντικό του παιχνίδι.

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν μέχρι να μπει στο κλίμα του ματς ο Σκάρπα και ο Ολυμπιακός να αρχίσει να... σφυροκοπά την ομάδα από τις Σέρρες. Συγκεκριμένα, στο 48’, ο Ελ Αραμπί άφησε ωραία την μπάλα στον Βραζιλιάνο άσο που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε με το αριστερό και η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ωστόσο, στο 53’, ο Πανσερραϊκός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καμαρά μετά από κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη και ο Παπαδόπουλος πήγε στο VAR και στη συνέχεια καταλόγισε πέναλτι. Ο Άλεξιτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αστόχησε σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Στο 58’, ο Μαρτίνεθ βλέποντας ότι υπήρχε από πρόβλημα στην δημιουργία, έριξε στο ματς τον Κώστα Φορτούνη αντί του Αλεξανδρόπουλου.

Πέντε λεπτά μετά, ο Θρύλος βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα με μια γκολάρα του Μπιέλ. Συγκεκριμένα, ο Ροντινέι έκανε την σέντρα από τα δεξιά, προς το ημικύκλιο, ο Μπιέλ κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δύο λεπτά μετά, ο Μαντί έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ήταν για λίγο άστοχος. Στη συνέχεια, ο αρκετά δραστήριος Σκάρπα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 75’, ο Ιμπόρα πέρασε στην θέση του Μαντί Καμαρά. Έξι λεπτά μετά, ο Σκάρπα τροφοδοτήθηκε από τον Ιμπόρα, στο ύψος της περιοχής και ο Βραζιλιάνος επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 86’, ο Φορτούνης μπήκε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε, με τον Παπαδόπουλο να δίνει πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και πλάσαρε ιδανικά στην δεξιά γωνία του Χόβαν και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 90+1’, ο Ροντινέι σύγκλινε από τα δεξιά και έφερε την μπάλα στο αριστερό, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ραμόν (46’ Κίνι), Καμαρά (75’ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58’ Φορτούνης), Καρβάλιο (46’ Σκάρπα), Μασούρας (46’ Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Ελ Αραμπί

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Γκοτζαμανίδης, Χάγεκ, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας, Θυμιάνης, Στάικος, Μούργος (38’ Τομάς), Χατζηστραβός, Άλεξιτς.

Διαβάστε επίσης