Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε δαιμονιώδη κατάσταση o Θρύλος, πάρτι στη Σερβία και πρόκριση!

Σε δαιμονιώδη κατάσταση o Θρύλος, πάρτι στη Σερβία και πρόκριση!
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 22:48

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στη Σερβία μόνο για να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα. Πήγε στη Σερβία για να πάρει τη νίκη και να δείξει ξανά ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση! Οι Πειραιώτες επέβαλαν τον ρυθμό τους στο Λέσκοβατς, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Τσουκαρίτσκι και πήραν τη νίκη με 3-0. Με μπαλάρα και πολλή όρεξη, το σύνολο του Μαρτίνεθ πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και έδειξε πανέτοιμο για την επόμενη πρόκληση.

Στο 34' ο Μασούρας έκανε το 1-0 με ασίστ του Μπιέλ, ο οποίος ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στο 45+1, με ασίστ του Ροντινέι. Ο Ρέτσος έκανε το 3-0 στο 53' με ασίστ του Φορτούνη. Μάλιστα, ο αρχηγός του Θρύλου έφτασε τις 300 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά, σε όλες τις διοργανώσεις.

Το επόμενο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» είναι στις 3 Σεπτεμβρίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», εκεί που οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Έτσι παρατάχθηκε κόντρα στην Τσουκαρίτσκι

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν στον αγώνα με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ρέτσο και Φρέιρε μπροστά από τον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά και τους Βρουσάι-Ροντινέι στα άκρα της άμυνας. Στον άξονα βρέθηκαν οι Έσε και Καμαρά, με τον Φορτούνη να αγωνίζεται μπροστά τους. Στην «ερυθρόλευκη» επίθεση, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε τους Μασούρα και Μπιέλ στα άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο
Με τον φοβερό κόσμο του Θρύλου, αλλά και του Ερυθρού Αστέρα να δίνει δυναμικό «παρών» και ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποφασιστικότητα για τη νίκη. Οι Πειραιώτες σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν να επαναπαύονται με το 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» και θέλησαν να βρουν δίχτυα από νωρίς για να «σφραγίσουν» την πρόκριση. Στο 16' ο Έσε βρέθηκε μια... ανάσα από το να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι και δεν του έκανε τη χάρη να καταλήξει στα δίχτυα των Σέρβων.
Οι Πειραιώτες όμως δεν έμειναν εκεί. Χωρίς να επιτρέψουν στους γηπεδούχους να απειλήσουν, συνέχισαν να πιέζουν για να ανοίξουν το σκορ. Στο 21' ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να το κάνει.Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπιελ από τα αριστερά, ο Ρέτσος πήρε την καρφωτή κεφαλιά και υποχρέωσε τον Σαμούροβιτς σε πολύ δύσκολη επέμβαση, με τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 34' ήρθε και η λύτρωση! Ο Μπιελ μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων, με τον Μασούρα να υποδέχεται τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα με δεξί συρτό σουτ έχοντας και σύμμαχο το δεξί δοκάρι, για να κάνει το 1-0 και να βάλει μπροστά την ομάδα του Πειραιά! Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπιέλ έβαλε και αυτός τη σφραγίδα του στην πρόκριση του Θρύλου, καθώς με μία εξαιρετική προσπάθεια έκανε το 2-0.
Το δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο 45άλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν. Με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, οι Πειραιώτες πέτυχαν ακόμα ένα γκολ, έχοντας στήσει... πάρτι στη Σερβία. Συγκεκριμένα, στο 52' ο Ρέτσος έκανε το 3-0, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φορτούνης. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει ό,τι θέλει απέναντι στην Τσουκαρίτσκι. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Ελ Αραμπί, Αλεξανδρόπουλο, Πορόσο, Σκάρπα και Καρβάλιο, εκμεταλλευόμενος το ισχυρό προβάδισμα του Θρύλου. Στο 67' πλησίασε και σε τέταρτο γκολ, όμως το σουτ του Μπιέλ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κυκλοφορώντας την μπάλα και επιβάλλοντας τον ρυθμό του, ο Ολυμπιακός πλησίασε και σε τέταρτο γκολ στο 86', με τους Βρουσάι και Ελ Αραμπί να μην καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, οι παίκτες του Μαρτίνεθ συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό του ααγώνα, με τον Σκάρπα να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ στο 90+1, αλλά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Μπιέλ απείλησε και εκείνος με τη σειρά του, όμως δεν κατάφερε να βρει και δεύτερο προσωπικό τέρμα.

Τσουκαρίτσκι (Ι. Μάτιτς): Σαμούροβιτς, Ντρέζγκιτς (81′ Σεραφίμοβιτς), Σούμποτιτς, Στεφάνοβιτς, Νίκσεβιτς, Μιλαντίνοβιτς (64′ ΑΧλίνβι), Σισοκό, Στάνκοβιτς (77′ Κόβατς), Τόσιτς, Γιάνκοβιτς (46′ Μάριο), Ιβάνοβιτς (78′ Οβούσου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (57′ Πορόζο), Φρέιρε, Βρουσάι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Φορτούνης (57′ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Κααμπί (46′ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης