Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βάζουν μπουρλότο στο πρωτάθλημα: Ορίζουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι

Βάζουν μπουρλότο στο πρωτάθλημα: Ορίζουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:11

Την περασμένη Παρασκευή η Super League συνεδρίασε και υπέβαλε επίσημο αίτημα στην ΚΕΔ για ξένους ελίτ διαιτητές. Όμως, οι Μπαλτάκος, Μάνταλος, Μπένετ σήμερα (11/9) έβγαλαν ανακοίνωση ότι η ΚΕΔ θα ορίζει Ελληνες ρέφερι και τα ρίχνουν όλα στην UEFA. Κανονικά πρέπει να παραιτηθούν. Ξένος αρχιδιαιτητής που δεν μπορεί να βρει ξένους ρέφερι για τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ-Αρη; Πού αλλού γίνονται αυτά τα πράγματα;

Σημεία και τέρατα στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ. Κατώτερες των περιστάσεων, ενώ βάζουν μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Όπως αναφέρουν ξένοι ρέφερι θα έρχονται μόνο μέσο του προγράμματος ανταλλαγής διαιτητών. Δηλαδή, θα δεχθούν οι Ισπανοί να πάει ο Σιδηρόπουλος να σφυρίξει Ρεάλ-Μπαρτελόνα, ή αντίστροφα, για να στείλουν ρέφερι για ντέρμπι της Super League; Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

«Είναι δυνατόν να μην έχεις σήμερα φέρει τη λύση για τους ξένους διαιτητές που ομόφωνα ζητήσαμε; Νομίζεις θα γίνει κανένα ντέρμπι με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο; Γελιέσαι. Δεν πρόκειται να γίνει…». Αυτή είναι η προειδοποίηση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο στην διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

"Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023".

Διαβάστε επίσης