Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος όνειρο, «τσάκισε» τη Γουέστ Χαμ στο ΝΑΟ!

Θρύλος όνειρο, «τσάκισε» τη Γουέστ Χαμ στο ΝΑΟ!
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 - 21:44

Ένας Ολυμπιακός από τα παλιά, ένας Ολυμπιακός τρομερός, ισοπέδωσε τη Γουέστ Χαμ στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το οποίο... έβραζε από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς. Με όλη την ομάδα να πάιρνει «άριστα», ο Θρύλος κέρδισε τους Λονδρέζους με 2-1 και έδειξε τι σημαίνει ΠΕΙΡΑΙΑΣ!

Οι σκόρερς των Πειραιωτών ήταν οι Φορτούνης (33') και Ροντινέι (45+2), σε μία βραδιά που ο Θρύλος ήταν φανταστικός σε όλους τους τομείς, έχοντας στο πλευρό του τον... 12ο παίκτη, τον κόσμο του, που έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει και τους Άγγλους στις κερκίδες να καταγράφουν με τα κινητά τους, όσα δεν πρόκειται να δουν ποτέ σε κανένα άλλο γήπεδο.

Η αρχική ενδεκάδα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στον αγώνα με τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Ρέτσο, Πορόζο, Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο, Έσε, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί, απέναντι στη Γούεστ Χαμ, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει επίσης πολλές ποιοτικές λύσεις στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο!

Με τον κόσμο να δίνει το ρυθμό από νωρίς έχοντας ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό κορεό, ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έτοιμος για να τα δώσει όλα. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους στο ματς και δεν άφησαν τη Γουέστ Χαμ να δημιουργήσει παιχνίδι. Οι Πειραιώτες επισκέφτηκαν πρώτοι την περιοχή των Άγγλων, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 9' του αγώνα, ο Αλεξανδρόπουλος είχε την πρώτη σημαντική ευκαιρία του Θρύλου, αφού μετά από πάσα του Ποντένσε, πάτησε στην περιοχή, σούταρε, όμως ο Αρεολά μπλόκαρε την μπάλα. Με υπομονετικό παιχνίδι, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βρουν ρήγμα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο αρχηγός, Κώστας Φορτούνης ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση με μία πολύ όμορφη ενέργεια και ένα απίθανο σουτ στο 33', ξεσηκώνοντας τους ΓΑΥΡΟΥΣ που γέμισαν και πάλι το ΝΑΟ. Μετά το 1-0, η Γουέστ Χαμ κυκλοφόρησε περισσότερο την μπάλα, θέλοντας να... απαντήσει, όμως η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Στο 45+2 ο Ροντινέι «γέμισε» από τα δεξιά, ο Ογκμπόνα έβαλε το πόδι του για να κόψει, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Λονδρέζων και ο Θρύλος έκανε το 2-0 για να πάει στα αποδυτήρια με ένα εξαιρετικό προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο 45άλεπτο, ήταν αναμενόμενο ότι η Γουέστ Χαμ θα έψαχνε αντίδραση, προκειμένου να μειώσει γρήγορα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Με ένα φάουλ στο 47' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στο 54' είχαν ακόμα μία καλή ευκαιρία μέσα στην περιοχή του Έλληνα τερματοφύλακα του Θρύλου. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν την πίεση και στη συνέχεια μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν ξανά την μπάλα. Με μία όμορφη ενέργεια του Ποντένσε στο 55', ο Ολυμπιακός μπήκε στην περιοχή της Γουέστ Χαμ, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το 3-0. Στο 68' ο εξαιρετικός Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων και κατέληξε κόρνερ. Μάλιστα, στο 71' ο Αλεξανδρόπουλος είχε ξανά νεά ευκαιρία για να σκοράρει, όμως και πάλι οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να βρουν και τρίτο τέρμα. Με τον Θρύλο να δείχνει 100% αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο 3-0, ξανά με τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος με μία τρομερή ενέργεια έφτασε στην περιοχή των αντιπάλων του Θρύλου, σούταρε όμως ο Αρεολά έβγαλε σε κόρνερ. Μάλιστα, στο κόρνερ αυτό, ο Πορόζο πήρε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Γουέστ Χαμ μείωσε με ένα γκολ του Πακετά στο 87' και ξαναμπήκε στο ματς, κάνοντας τα τελευταία λεπτά του αγώνα δραματικά. Οι Πειραιώτες δέχθηκαν ασφυκτική πίεση, όμως δεν λύγισαν και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Τελικώς ο Θρύλος άντεξε και πήρε τη νίκη με 2-1, σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά!

Διαβάστε επίσης