Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι...

Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι...
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023 - 21:30

Ένας αγνώριστος Ολυμπιακός, ηττήθηκε 1-4 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη για τη 10η αγωνιστική της Super League. Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο. Έδειξε φανερά ανέτοιμος για έναν τόσο σημαντικό αγώνα και προβλημάτισε πολύ. Ο Zίβκοβιτς στο 38’, δύο γκολ ο Τόμας και ένα ο Οζντόεφ, τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Ο Φορτούνης στο 86' και ο Μασούρας στο 90+8’ τα γκολ του Θρύλου. Επόμενο ματς για τους «ερυθρόλευκους», την Πέμπτη (9/11) με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Με Αλεξανδρόπουλο και τριάδα στα χαφ παρατάχθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με ορισμένες αλλαγές παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ, για την 10η αγωνιστική της Stoximan Super League. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε το σχήμα με τους τρεις χαφ, σφίγγοντας τον άξονά του, επιλέγοντας τον Αλεξανδρόπουλο να πλαισιώσει τους Καμαρά, Έσε. Επίσης, ο Κίνι πήρε την θέση του Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακ’ος μπήκε με φόρα στο γήπεδο και προσπάθησε να πιέσει, όπως συνηθίζει στα παιχνίδια του. Άρχισε να αναπτύσσεται πολύ από δεξιά και να παίζει ιδιαιτέρως με τον Ποντένσε, προσπαθώντας να «σπάσει» την ζώνη άμυνας του ΠΑΟΚ και να απειλήσει, με αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Στο 12’, η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη να σουτάρει συρτά έξω από την περιοχή και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Δέκα λεπτά μετά, με τον Θρύλο να πιέζει όλο και περισσότερο, ο Ποντένσε έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Φορτούνης από τα δεξιά έκανε την φαρμακερή σέντρα και ο Πορτογάλος εξτρέμ έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε από κοντά, αλλά ο Κοτάρσκι απομάκρυνε. Τρία λεπτά, ο Κουλιεράκης έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά κατέληξε ψηλά άουτ και δευτερόλεπτα μετά, ο Ελ Κααμπί επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάει το ματς σε χαμηλό τέμπο και στο 38’ έφυγε στην αντεπίθεση και άνοιξε το σκορ με τον Ζίβκοβιτς. Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σέρβος πλάσαρε, ο Πασχαλάκης δεν κατάφερε να διώξει, δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με μια αλλαγή μπήκε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός, για το δεύτερο μέρος. Ο Μασούρας μπήκε αντί του Αλεξανδρόπουλου και έπαιξε παίξει στο πλευρό του Ελ Κααμπί στην επίθεση, με τον σχηματισμό να είναι πλέον από 4-3-3 σε 4-4-2 ή 4-4-1-1. Ο Μαντί πίεσε ψηλά και έκλεψε, ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Στο 55’, ο Πορόζο ανέτρεψε τον Μπράντον Τόμας μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Σλάγκερ. έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τόμας ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-2. Τρία λεπτά μετά,. Ο Καμαρά τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος βρήκε σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Στο 65’, ο Σολμπάκεν πέρασε στη θέση του Κίνι, με τον Μαρτίνεθ να κάνει πιο επιθετικό τον σχηματισμό του. Ο Νορβηγός φαίνεται να παίζει στα αμυντικά άκρα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μουργκ μπήκε την αριστερή πλευρά της περιοχής και τροφοδότησε στα δεξιά τον Τόμας, ο οποίος ξέφυγε από τον Σολμπάκεν και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Στο 72’, οι Γιόβετιτς και Σκάρπα πέρασαν στο ματς αντί των Ποντένσε και Ελ Κααμπί, χωρίς να αλλάξει κάτι, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να βρίσκει και τέταρτο τέρμα με τον Οζντόεφ. Στο 86’, ο Φορτούνης επιχείρησε από τα αριστερά ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-4. Στο 90+2’, ο Σκάρπα έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Σολμπάκεν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ. Τρία λεπτά, ο Φορτούνης πάλευε μόνος του για να μειώσει και επιχείρησε ένα ωραίο σουτ, απόκρουσε ο Κοτάρσκι. Στο 90+8’, ο Φορτούνης έκανε την σέντρα, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το 2-4.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχάλακης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Κίνι (65’ Σολμπάκεν), Έσε (83’ Καρβάλιο), Μ. Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46’ Μασούρας), Φορτούνης, Ποντένσε (72’ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (72’ Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Σάστρε, Κουλιέρακης, Μπάμπα, Μειτέ, Οζντόεφ, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Μουργκ, Μπράντον Τόμας.

Διαβάστε επίσης

Live: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2-4, ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2-4, ΤΕΛΙΚΟ)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη 10η αγωνιστική της Super League 1, έχοντας στο μυαλό του μόνο τη νίκη. Live στις 19:30 στο gavros.gr.