Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρίμα για τον μαχητή Ολυμπιακό....

Κρίμα για τον μαχητή Ολυμπιακό....
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023 - 23:57

Κρίμα για τον μαχητή Θρύλο... Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Γουέστ Χαμ μέσα στο Λονδίνο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση για 75 λεπτά, ωστόσο, ενώ άξιζε να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας, πλήρωσε την αργή αντίδραση του Ορτέγκα στο 75′ που επέτρεψε στον Πακετά να σκοράρει από κοντά.Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα μετά από το γκολ, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι στις διαδοχικές ευκαιρίες των Καμαρά (δοκάρι) και Ροντινέι στο 86′ και το 88′ της αναμέτρησης.

Έτσι παρατάχτηκε στο London Stadium

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε σχηματισμό 4-3-3. Ο Πασχαλάκης βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με τους, Πορόζο - Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας και τους Ορτέγκα - Ροντινέι στα άκρα.

Η τριάδα του άξονα αποτελείται από τους Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο, με τους Ποντένσε - Φορτούνη στα άκρα και τον Γιόβετιτς στο κέντρο της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με αποφασιστικότηταμ, δεν περιορίστηκε και δεν κλείστηκε. Αρκετά πιο δυναμικά και πιο ανοιχτά, η ομάδα του Μαρτίνεθ όχι μόνο δεν έδειξε… φοβική, κρατούσε μπάλα, την κυκλοφορούσε και προσπάθησε να κάνει την έκπληξη με ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 6’, ο Αλεξανδρόπουλος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι παίκτες των ερυθρόλευκων ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Πακετά, αλλά δεν δόθηκε τίποτα. Η Γουέστ Χαμ στα επόμενα λεπτά, ήταν αρκετά πιεστική στο πρώτο και η επιθετική τετράδα με Πακετά, Μπόουεν, Κούντους και Μπενραχμά δημιουργούσε μπελάδες στους «ερυθρόλευκους», με τον Πασχαλάκη, να επενέβη με τις επεμβάσεις του και να κρατάει το μηδέν, με τον Ολυμπιακό να προσπαθούσε εκείνο το διάστημα να αναπτυχθεί με πολλές μακρινές μπαλιές. Στο 36’ Ο Ορτέγκα έφυγε από την αριστερή πλευρά, ο Γιόβετιτς τραβάει πάνω του την άμυνα και αφήνει χώρο στον Ποντένσε που έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ολυμπιακός είχαν περιορίσει έως έναν βαθμό τη Γουέστ Χαμ και δεν ένιωθαν απειλή σε σετ παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και κράτησε με το «σπαθί» του μηδέν.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δίχως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, και ήταν υποψιασμένος και πίεσε εκείνος ψηλά και έψαξε το γκολ. Στο 52’, μετά από πίεση του Αλεξανδρόπουλου και του Έσε ο Αργεντινός βρήκε τον Φορτούνη αριστερά, ο οποίος προσπάθησε από δύσκολη θέση να αιφνιδιάσει τον Φαμπιάνσκι. Τέσσερα λεπτά, ο Ελ Κααμπί πέρασε στην θέση του Γιόβετιτς. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα, στο 63’, ο Μπόουεν από αριστερά γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Γουόρντ-Πρόουζ έκανε το σουτ από καλό σημείο, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Δέκα λεπτά μετά, ο Γουόρντ- Πράουζ έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τους Ολυμπιακού, ο Πακετά πετάχτηκε και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, με το γκολ να ελέγχεται από το VAR. Στο 76’, Σκάρπα και Μασούρας μπήκαν στο ματς αντί των Αλεξανδρόπουλου και Ποντένσε. Δέκα λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μαντί. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πορόζο πήρε την πρώτη κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι εκεί που πετάχτηκε ο Καμαρά και προσπάθησε να σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία, αλλά σημάδεψε την αριστερή δοκό του Φαμπιάνσκι. Ο Θρύλος στα τελευταία λεπτά πήρε αρκετά μέτρα και έχασε κι άλλες φάσεις, όπως ήταν αυτή του Ροντινέι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά έφερε τη μπάλα στο αριστερό έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Γουέστ Χαμ (Μόγιες): Φαμπιάνσκι Σουφάλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενραχμά, Γουόρντ-Πρόουζ, Άλβαρεζ, Πακετά, Κουντούς, Μπόουεν

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76’ Σκάρπα), Ποντένσε (76’ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56’ Ελ Κααμπί).

Διαβάστε επίσης

Live: Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός (1-0, TEΛΙΚΟ)

Live: Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός (1-0, TEΛΙΚΟ)

Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο στις 22:00, όντες έτοιμοι για τη νίκη. Live στο gavros.gr