Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Χωρίς ίχνος ντροπής

ΕΠΟ: Χωρίς ίχνος ντροπής
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 - 23:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εχουμε να κάνουμε με επίδειξη ποδοσφαιρικής ανωμαλίας στην ΕΠΟ καθώς για μια ακόμη φορά σχεδιάζουν να ξεπεράσουν τα όρια. Η για να το πάμε πιο χαλαρά, πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μακριά από την κανονικότητα. Παράλληλα, πρόκειται και για επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία στην ΕΠΟ.

Θυμίζουμε τη δήλωση του Σαββίδη «ο δικός μας Γραμμένος» πριν ο τελευταίος αναλάβει (2017-2021) πρόεδρος της ΕΠΟ, τότε που μαζί με τον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο ήθελαν να κάνουν... εξυγίανση που βύθισε το ελληνικό ποδόσφαιρο πιο κάτω και από τον πάτο. Επίσης, για το διάστημα αυτό, προηγήθηκε και η τοποθέτηση του Αλέξη Δέδε, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕΚ, στο πόστο του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ.

Συμπέρασμα: Πρώτο θύμα της «εξυγίανσης» είναι η ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Όμως, εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα και ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Απόδειξη ότι «έσκασε» θέμα υποψηφιότητας του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ, όπου αποτελεί κοινό μυστικό πως οι ενώσεις έχουν χωριστεί σε μπλοκ βορρά και νότου που στηρίζονται από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αντίστοιχα. Πρόκειται για πρόωρο ενδιαφέρον καθώς οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν τον Ιούνιο.

Από τον «δικό μας Γραμμένο» στον... εκλεκτό (πάλι του Σαββίδη) Μάκη Γκαγκάτση. Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε («ουδέν σχόλιο» ήταν η αντίδρασή του) φέρεται να εξέθεσε στον Ιβάν Σαββίδη την επιθυμία να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ στις εκλογές του Ιουνίου και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε πει ότι θα του απαντήσει μέσα στον Δεκέμβριο. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα βρεθεί πρόσωπο να τον αντικαταστήσει στον ΠΑΟΚ.

Δηλαδή, ο Μάκης Γκαγκάτσης που είχε δηλώσει ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δυο, θα ενώσει το ποδόσφαιρο; «Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση για την εισήγηση. Το ζήτημα κρίνει την Εθνική συνοχή της χώρας», είχε αναφέρει, επίσης, στις 28 Ιανουαρίου 2020, με αφορμή απόφαση της ΕΕΑ περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης που για να απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ, ως γνωστόν, χρειάστηκε δεύτερη εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μετά από προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS. Μια απόφαση που ο Ολυμπιακός είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο.

TAGS

Διαβάστε επίσης