Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τριάρα δίχως να φορτσάρει!

Τριάρα δίχως να φορτσάρει!
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 19:23

Μετά από 12 ημέρες αγωνιστικής απραξίας, λόγω των Εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο άδειο Καραϊσκάκη (λόγω τιμωρίας) με μοναδικό στόχο τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Παρά το γεγονός ότι έλειπε αγωνιστικός ρυθμός από τους Πειραιώτες, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 3-1, με σκόρερ τους Έσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την κορυφή.

Η αρχική ενδεκάδα

Οι 11 που ξεκίνησαν στο ματς ήταν οι Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης, Μπιέλ, Μασούρας, Γιόβετιτς, με τους Τζολάκη, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί, Καρβάλιο, Μπρίνιτς, Ποντένσε και Σολμπάκεν, να βρίσκονται στον πάγκο.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο ματς θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό του. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, όμως δεν απείλησαν σημαντικά στα πρώτα λεπτά. Ο Έσε με ένα σουτ στο 7' δοκίμασε την ετοιμότητα του Καπίνο, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Βοΐλη στο 12, το οποίο ήλεγχε ο Πασχαλάκης, όμως ένα λεπτό αργότερα και κόντρα στη ροή του αγώνα, ένα λάθος του Μπιέλ στο κέντρο έδωσε το δικαίωμα στους Αγρινιώτες να βγουν στην αντεπίθεση και να σκοράρουν στο 13' με τον Χατζηθεοδωρίδη.

Οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν και λίγο αργότερα, στο 18' λεπτό, απάντησαν με τον Σαντιάγκο Έσε, ο οποίος σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, έχοντας βρει αρχικά στο πόδι του Οικονόμου. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ θέλησαν να βρουν γρήγορα ακόμα ένα γκολ για να προηγηθούν στο ματς, με τον Ροντινέι να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 28'. Με τους Αγρινιώτες να κλείνονται στην άμυνά τους, ο Ντόη δοκίμασε το πόδι του από μακριά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Η λύτρωση για τον Θρύλο ήρθε στο 40' με τον αρχηγό, Κώστα Φορτούνη να πιάνει ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό!

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την ίδια ενδεκάδα ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν ακόμα ένα γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Με τους παίκτες του Παναιτωλικού να βαράνε στο... ψαχνό, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, ενώ οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, στο 55'. Με ένα πολύ καλό σουτ στο 58' ο Μπιέλ άγγιξε το 3-1, όμως ο Καπίνο απέκρουσε και γλίτωσε την ομάδα του από το τρίτο γκολ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μία ευκαιρία για γκολ στο 63' με τον Σουόζα να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Βλέποντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τον απαιτούμενο ρυθμό, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πέρασε στο παιχνίδι τους Ελ Κααμπί και Ποντένσε, στις θέσεις των Γιόβετιτς και Μπιέλ. Δύο αλλαγές που έδωσαν «πνοή» στον Θρύλο, αφού δύο λεπτά μετά, στο 70', ο Ελ Κααμπί έκανε το 3-1 με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μασούρα. Με τον Ολυμπιακό να έχει... κλειδώσει το τρίποντο, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε σε ακόμα ορισμένες αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι τους Ιμπόρα, Μπρίνιτς και Καρβάλιο. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων, καθώς πλησιάζει το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ και έφτασαν στη νίκη με 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Μπιανκόν (74′ Ιμπόρα), Ντόη, Ροντινέι, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης (85′ Καρβάλιο), Μασούρας (74′ Μπρίνιτς), Μπιέλ (67′ Ποντένσε), Γιόβετιτς (67′ Ελ Κααμπί).

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (81′ Μαυρίας), Ντουάρτε (76′ Ντίαζ), Πέρεζ (76′ Μπαλντάσαρα), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Χουανπί, Βοΐλης (46′ Ζοάο Πέδρο).

Διαβάστε επίσης