Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «ηλεκτροσόκ» που ζητείται επειγόντως!

Το «ηλεκτροσόκ» που ζητείται επειγόντως!
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023 - 22:48

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Σε βραδιές σαν και τη χθεσινή οι πραγματικοί Ολυμπιακοί δεν δικαιώνονται με «τα 'λεγα εγώ». Σε βραδιές σαν και τη χθεσινή οι πραγματικοί Ολυμπιακοί στενοχωριούνται, μένουν μόνοι και περνούν εσωτερικά όλη αυτή τη διαδικασία, όχι με φωνές και κατηγορίες κατά πάντων.

Το χθεσινό ματς δεν είναι για πολλές αναλύσεις… Παρών στο «παγωμένο» Φράιμπουργκ ήταν μόνο ο κόσμος του. Οι υπόλοιποι δεν «εμφανίστηκαν» ποτέ. Σαν να είχαν συμβιβαστεί από πριν με την ιδέα ότι το ματς ήταν τυπικού χαρακτήρα και δεν θα είχε κέρδος η ομάδα. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και βλέπεις μια μεριά της εξέδρας να έχει υποβληθεί σε έξοδα και ταλαιπωρία για να σε βοηθήσει να κερδίσεις απαγορεύεται να την απογοητεύεις με τέτοια εικόνα. Απαγορεύεται όχι να μην χάσεις αλλά να μην προσπαθήσεις.

«Ευτυχώς» δεν κρίθηκε από αυτό το αποτέλεσμα η βαθμολογία του ομίλου, το αποτέλεσμα όμως για την στεναχώρια που έζησε ο κόσμος για 90 λεπτά είναι το ίδιο. Ούτε όσοι επιλέχτηκαν για την βασική 11αδα, ούτε και οι αλλαγές «μπήκαν» ποτέ στο παιχνίδι. Όλοι όμως μηδενός εξαιρουμένου...

Μόνοι μας κάνουμε με αυτό τον τρόπο ακόμη πιο δύσκολη την οποιαδήποτε αποστολή μας. Δεν γίνεται να κυνηγάμε συνεχώς το σκορ εκτός έδρας ειδικά στην Ευρώπη με το καλημέρα και να χρειαζόμαστε να σκοράρουμε πολύ παραπάνω για να κερδίσουμε. Με εμφανίσεις όπως στο Φράιμπουργκ, το μέλλον θα είναι δυσσοίωνο. Αν τύχει και δεν προκριθεί τώρα o Θρύλος στο Conference League θα πρόκειται για τραγωδία. Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποτιμήσουμε την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Για να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε οφείλουμε να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά. Και χτες κάναμε ένα βήμα πίσω. Όχι γιατί χάσαμε αλλά γιατί δεν προσπαθήσαμε. Σε αυτά τα 90 λεπτά. Όλοι ξέρουμε τι έχει «τραβήξει» αυτή η ομάδα, η οποία χτίστηκε το καλοκαίρι από το μηδέν. Όμως, χτες έπρεπε να δούμε έναν Ολυμπιακό καλύτερο. Και ζήσαμε μια βραδιά που εμείς θα ξεχάσουμε αλλά οι παίχτες οφείλουν να την θυμούνται για να μην την ξαναζήσουμε. Μας «χρωστάνε» λοιπόν τουλάχιστον μια «μεγάλη» Ευρωπαϊκή εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα ζωντανός και όλα παίζονται ακόμη, επιβάλλεται να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.. Με το οποιοδήποτε κόστος, με την οποιαδήποτε αλλαγή. Επειδή, λοιπόν, ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και η λογική, σε οποιαδήποτε απόφαση παρθεί. Η μόνη λύση για ανατραπεί το κλίμα, φαίνεται πως είναι ένα πολύ δυνατό ηλεκτροσόκ.

Διαβάστε επίσης