Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καραπαπάς: «Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι έτσι θα λύσετε το θέμα της κοινωνικής βίας»

Καραπαπάς: «Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι έτσι θα λύσετε το θέμα της κοινωνικής βίας»
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 - 17:55

Τις αδυναμίες των επτά μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας ανάδειξαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στη συνάντηση που συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βρούτσης με τις 14 ΠΑΕ της Super League. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του «Γ. Καραϊσκάκης» Βασίλη Βασιλειάδη. Η συνάντηση ήταν δίωρη και εκτός του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, από πλευράς Κυβέρνησης έλαβαν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Δεν υπάρχει θέμα αθλητικής ή οπαδικής βίας. Αυτό που υπάρχει είναι κοινωνική βία», τόνισε ο Κώστας Καραπαπάς, ενώ πρόσθεσε: «Εξαγγείλατε μέτρα τα οποία έχουμε ακούσει ξανά. Αν νομίζετε ότι έτσι θα λύσετε το θέμα της κοινωνικής βίας που πληγώνει το ποδόσφαιρο είστε γελασμένοι. 'Ήδη υπάρχουν μέτρα και λογικές που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη και θα έπρεπε να τα αναζητήσετε».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Βασιλειάδης τόνισε ότι «το κόστος για τις κάμερες που εμείς έχουμε βάλει είναι 500.000€. Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε, οι άλλες ομάδες μπορούν;». Ακόμη, παρέδωσε στους Υπουργούς έναν φάκελο εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του «Γ. Καραϊσκάκης» σχετικά με τα ζητήματα που έχουν τα μέτρα των αρχικών εξαγγελιών. Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός πήγε προετοιμασμένος στη συνάντηση εργασίας.

Αναλυτικά ο Κώστας Καραπαπάς ανέφερε: «Δεν υπάρχει θέμα αθλητικής ή οπαδικής βίας. Αυτό που υπάρχει είναι κοινωνική βία, κυρίως από νέα παιδιά τα οποία ομαδοποιούνται μέσα στους χώρους των γηπέδων και έξω από αυτά, οι οποίοι είναι πάντα χώροι ζυμώσεων. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο. Σε προηγμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αυτή τη χρονιά μόνο έχουμε αμέτρητα περιστατικά βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στην Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αν όχι όλα, είναι επεισόδια που γίνονται εκτός γηπέδων. Σε όλο τον Δυτικό κόσμο οι κοινωνικές ομάδες ζητούν από την Πολιτεία και την Αστυνομία να τους προστατέψει. Εσείς εδώ ζητάτε το ανάποδο. Έχω φτάσει 52 ετών και βαρέθηκα να ακούω για οπαδικούς στρατούς που έχει και καλά ο κάθε Πρόεδρος. Κούφια λόγια από ανθρώπους που δεν ξέρουν ότι όλο αυτό που περιγράφουν είναι μόνο στο μυαλό τους. Δεν υπάρχει κανένας στρατός, αλλά παραβατικές μονάδες που εκμεταλλεύονται τη μάζα. Οι ομάδες δεν είναι ούτε δικαστές, ούτε Κράτος και είναι οι πιο ζημιωμένες από όλα αυτά. Πληρώνουν πρόστιμα και τιμωρούνται. Θα έπρεπε να ρωτάτε πρώτα εμάς και μετά να παίρνετε μέτρα τα οποία τιμωρούν τους φιλάθλους και κανέναν άλλον. Εξαγγείλατε μέτρα τα οποία έχουμε ακούσει ξανά. Αν νομίζετε ότι έτσι θα λύσετε το θέμα της κοινωνικής βίας που πληγώνει το ποδόσφαιρο είστε γελασμένοι. 'Ήδη υπάρχουν μέτρα και λογικές που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη και θα έπρεπε να τα αναζητήσετε».

Μετά σειρά πήρε ο Βασιλειάδης είπε: «Κύριοι, σας έχω παρουσιάσει σημείο - σημείο τα προβλήματα που έχουν τα μέτρα σας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - ταυτοποίηση εισερχομένων και για τις κάμερες ασφαλείας. Το κόστος για τις κάμερες που εμείς έχουμε βάλει είναι 500.000€. Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε, οι άλλες ομάδες μπορούν; Διάβασα ότι κάποιοι διαιτητές στη συνάντηση με τον Υπουργό άφησαν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στα αποδυτήρια και στη φυσούνα του «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν είναι της παρούσης, αλλά καθώς είναι παρόντες ο Αστυνομικής Διευθυντής του Πειραιά, εκπρόσωπος της ΓΑΔΑ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι και υπάρχουν και λειτουργούν στην εντέλεια. Εμείς βρήκαμε αυτόν ο οποίος πέταξε την κροτίδα μετά από 1500 τηλεφωνήματα και καμία Αστυνομία. Εμείς τον αποβάλαμε διά βίου από το γήπεδό μας. Τον προσήγαγαν, έφαγε ένα φοντανάκι και έμεινε ελεύθερος. Θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ και ο κ. Φλωρίδης γιατί πρέπει να εξεταστεί πώς λειτουργεί και η Δικαιοσύνη σε αυτά τα θέματα».

Ο κ. Βασιλειάδης παρέδωσε στους Υπουργούς έναν φάκελο εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του «Γ. Καραϊσκάκης» σχετικά με τα ζητήματα που έχουν τα μέτρα των αρχικών εξαγγελιών, αλλά και ταυτόχρονα τεχνικά στοιχεία με τα υψηλότερα standard ασφάλειας, προσφορές για κορυφαία συστήματα καμερών και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, τα οποία ήδη διαθέτει το «Γ. Καραϊσκάκης» και τα οποία εφαρμόστηκαν στον τελικό του UEFA Super Cup.

Διαβάστε επίσης