Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Εκτόξευση» για πέντε του Θρύλου!

«Εκτόξευση» για πέντε του Θρύλου!
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 - 13:50

Η χρηματιστηριακή αξία του Φρανσίσκο Ορτέγκα, είναι… ανεβασμένη. Πράγμα απόλυτα φυσιολογικό για τον Αργεντινό μπακ, ο οποίος έκανε το μεγάλο ταξίδι με προορισμό την Ευρώπη το καλοκαίρι, ενώ πρόσφατα έζησε και το μεγάλο του όνειρο. Κλήθηκε από τον Λιονέλ Σκαλόνι, στην προετοιμασία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αργεντινής για τα δύο ματς με την Ουρουγουάη και την Βραζιλία.

Ο Ορτέγκα, δεν γινόταν να μη δει και «άνοδο» στη χρηματιστηριακή του αξία, μετά από αυτή την εξέλιξη. Με τον διεθνή μπακ να μοιάζει αναντικατάστατος στο αριστερό άκρο της άμυνας και να έχει αφήσει πίσω στον ανταγωνισμό τον Κίνι, ο οποίος αγωνιζόταν αρκετά στο ξεκίνημα της σεζόν ως αριστερός μπακ. Ο Φρανσίσκο, έχει αυτή τη στιγμή την κορυφαία του τιμή στο transfermarkt, αφού κοστολογείται στα 5εκατ. ευρώ, ενώ όταν είχε ρίξει άγκυρα στο λιμάνι, κοστολογούνταν 500 χιλιάρικα λιγότερο (4,5 εκατ. ευρώ). Είναι δεδομένο, πως ο νεαρός «φουλ μπακ» θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την τιμή του, το προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί πως αύξηση στα 500 χιλιάρικα είχε και ο Κώστας Φορτούνης που πλέον κοστολογείται στα 3 εκατ. ευρώ, από τα 2,5 που ήταν πριν. Βέβαια, ο «Φόρτου» στο παρελθόν είχε φτάσει ακόμα και διψήφιο αριθμό στην αξία του, αλλά οι δύο σοβαροί τραυματισμοί που είχε τον πήγαν… πίσω. Παράλληλα, «άλμα» στην αξία τους έχουν και οι δύο σέντερ μπακ του θρύλου, Ανδρέας Ντόη και Παναγιώτης Ρέτσος. Αμφότεροι κοστολογούνται στα 2,5 εκατ. ευρώ, αφήνοντας… πίσω τα 2ε εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή τους στην προηγούμενη αξιολόγηση του γερμανικού Μέσου.

Για τον Ντόη βέβαια, η αξία αυτή είναι η κορυφαία που είχε μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Και είναι ένα θετικό πρόσημο για τον Ανδρέα, ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε ως αμυντικό χαφ, αλλά «μετατράπηκε» σε σέντερ μπακ από τον Μίτσελ και… παρέμεινε εκεί. Αντιθέτως, ο Ρέτσος είχε φτάσει ακόμα και στα 18 εκατ. ευρώ (!) στο παρελθόν, όταν και πήρε μεταγραφή στην Γερμανία για την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Αλλά οι διαδοχικοί τραυματισμοί και οι συνεχείς δανεισμοί, έβαλαν… φρένο στη ξέφρενη πορεία του. Τέλος, την αξία του ανέβασε και ο Ροντινέι, ο οποίος έφτασε στο 1,5 εκατ. ευρώ από τα 1,3 που ήταν πριν. «Άλμα» για τον Βραζιλιάνο μπακ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης