Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

To... τερμάτισε ο Έσε!

To... τερμάτισε ο Έσε!
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 - 12:29

Μια από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού που έκλεψαν με το «καλημέρα» την καρδιά των φιλάθλων της ομάδας, ήταν ο Σαντιάγκο Έσε. Ο Αργεντινός χαφ, στα 22 του χρόνια, έχει πάρει φανέλα βασικού στο μεγάλο λιμάνι και έχει «κολλήσει» με τον Μαντί Καμαρά στη μεσαία γραμμή του θρύλου, έχοντας ωστόσο καλή συνεργασία και με τους υπόλοιπους χαφ της ομάδας του Πειραιά.

Ο Έσε, είναι πραγματικά «βιονικός» και πέρασε ένα «γεμάτο» 2023, με εξαίρεση το διάστημα όπου ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στη μύτη και απουσίασε από κάποια παιχνίδια των «ερυθρόλευκων», ενώ διαθέσιμος δεν ήταν και στο «αιώνιο» ντέρμπι το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω… Χουάνκαρ. Ο Σαντιάγκο φτάνει στο φινάλε μιας… τρελής χρονιάς, όπου παίζει σερί από τον Ιανουάριο του 2023, μέχρι και τώρα. Από εκείνο το παιχνίδι με την Ντεφένσα εκτός έδρας όπου πέτυχε και γκολ στις 28/1, μέχρι και τις 9 Αυγούστου και το εκτός έδρας ματς των Αργεντίνων με την Ινστιτούτο, ο Έσε, όντας και αρχηγός της Ουρακάν, δεν… κουνήθηκε από το αρχικό σχήμα. Και μερικές μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου, πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά, μπαίνοντας ως αλλαγή για μισή ώρα στο 3-1 του θρύλου με αντίπαλο την Τσουκαρίτσκι! Τι λέει μέχρι στιγμής το… κοντέρ του Λατινοαμερικάνου άσου για το έτος που θα μας αποχαιρετήσει το προσεχές διάστημα; Πως έχει παίξει σε 56 παιχνίδια και έχει ιδρώσει τις φανέλες της Ουρακάν και του Ολυμπιακού σε 4.609 αγωνιστικά λεπτά! Και αν στο λιμάνι έχει μια ασίστ, στους Αργεντίνους έκανε… δουλειά και στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας και πέντε τέρματα.

Ο Σαντιάγκο, αμέσως έγινε πολύ σημαντικός στον Πειραιά και τόσο σε σύστημα με δύο χαφ, όσο και με τρεις, έδωσε πολλές λύσεις, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου «κολλάει» σαν… βδέλλα στον αντίπαλο και μαρκάρει με πολύ… επίμονο στιλ. Γενικότερα, σε αντίθεση με άλλους παίκτες που περνάνε τον Ατλαντικό, ο Έσε έχει προσαρμοστεί πολύ εύκολα στον Πειραιά και μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας. «Οι πρώτοι μου μήνες εδώ είναι καταπληκτικοί. Βρήκα ένα κλαμπ το οποίο έχει ανθρώπους που με βοήθησαν να κάνω τα πάντα πιο εύκολα από την πρώτη μέρα. Ένα κλαμπ που με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Είμαι ευγνώμων σε κάθε άτομο που είναι μέρος αυτού του συλλόγου» είχε σχολιάσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έλαβε το προσκλητήριο για την Εθνική ομάδα της Αργεντινής και ο επόμενος θα μπορούσε να είναι ο Σαντιάγκο Έσε, τον οποίο έχει στο μπλοκάκι του ο Ομοσπονδιακός προπονητής της «Αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι και το επιτελείο του.

Διαβάστε επίσης

Το «μαγικό» 2023 του Φορτούνη! (videos)

Το «μαγικό» 2023 του Φορτούνη! (videos)

Πράγματα και θαύματα έκανε ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τη χρονιά που φεύγει, με τον «Φόρτου» να οδηγεί τον Θρύλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι το οποίο σκοπεύει να κάνει και το 2024.