Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσφυγή-καταπέλτης, σε μπελάδες η ΕΠΟ

Προσφυγή-καταπέλτης, σε μπελάδες η ΕΠΟ
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024 - 21:28

Στις 26 Νοεμβρίου 2023 έγινε η ΓΣ της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ και η εντολή της πλειοψηφίας των συνδέσμων διαιτητών που έλαβαν μέρος (με ψήφους 13-2) ήταν η διοίκηση του Μανώλη Γιανναδάκη να προχωρήσει μέχρι τέλος τη δικαστική διένεξη με την ΕΠΟ. Η προσφυγή της ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ, η οποία συζητείται την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου είναι καταπέλτης και απόδειξη αποτελεί ότι ζητεί την έκπτωση της διοίκησης Μπαλτάκου.

Η ΕΠΟ όχι μόνο δεν εφαρμόζει τον ισχύοντα Νόμο 2725/1999 και κυρίως τα άρθρα 43, 43α και 44, καθώς δεν την εγγράφει ως μέλος της. Παράλληλα, η ομοσπονδία παραβιάζει μέχρι και σχετική δικαστική απόφαση (με αριθμό 3871/23) καθώς έπρεπε να γράψει την ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ ως μέλος της, με καταληκτική ημερομηνία τον περασμένο Οκτώβριο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη προσφυγή, αρχικά, είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, όμως επισπεύστηκε λόγω της σπουδαιότητάς της, μετά από σχετικό αίτημα της ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ.

Η συμφωνία για να γραφτεί η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ ως μέλος της ΕΠΟ επήλθε κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων της πρώτης και ανακοινώθηκε στις 30 Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με αυτή η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ είχε δικαίωμα να παρακολουθήσει την ΓΣ που έγινε στις 30 Ιουνίου και η ΕΠΟ υποχρεούντο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να τη γράψει ως μέλος της, κάτι που δεν έγινε. Οι δυο πλευρές (ΕΠΟ και ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ) έπρεπε να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους ώστε να ψηφίζουν στους συνδέσμους οι εν ενεργεία διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές για την ανάδειξη της διοίκησης της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ.

Η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ το έπραξε, όμως η ΕΠΟ άρχισε τα δικά της και με επιστολή των Μπαλτάκου, Φιλιππούση προχώρησε σε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ, αγνοώντας την ανεξαρτησία της διαιτησίας, αν και είναι αυτή που δεν εφαρμόζει το νόμο. Για να εγγράψει την ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ η ΕΠΟ απαιτεί εκλογές με τη συμμετοχή όλων των εν ενεργεία διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών. Αλλιώς «θα εκπροσωπηθούν οι διαιτητές με νέα Ενωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως, εν ενεργεία και μη». Δηλαδή, η ΕΠΟ όχι μόνο δεν εφαρμόζει το νόμο, όχι μόνο δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση, αλλά ζητεί από την ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ να παρανομήσει!

Ενας ακόμη λόγος που η ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ ζητεί την έκπτωση της διοίκηση της ΕΠΟ είναι ότι η ομοσπονδία δεν εφάρμοσε ούτε το καταστατικό της. Κανονικά το αίτημά της για εγγραφή στα μητρώα της έπρεπε να παραπεμφθεί στη ΓΣ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης